garantiefonds

6 Tips voor een zeilvakantie met voedselallergie of intolerantie

Heb jij een voedselallergie of een intolerantie? Dan moet je buiten de deur altijd goed opletten wat je eet. Als je gaat reizen kan dit soms tot onzekerheden leiden, helemaal als je jouw allergie moet uitleggen in een andere taal. Thuis heb je je eigen supermarkt en winkels waar je alles kunt halen wat je gewend bent, in je eigen taal en in geval van spoed jouw eigen dokter in de buurt is!

Maak je niet té druk als je gaat reizen: in ieder land hebben mensen allergieën en intoleranties. Het is wel belangrijk om je goed voor te bereiden, hiermee voorkom je dat je ziek wordt. Om je hierbij te helpen hebben wij 6 tips geschreven.

1. Vertaal woorden die relevant zijn voor jouw allergie/intolerantie.

Vertaal alvast wat belangrijke zinnen om aan bijvoorbeeld een horeca of winkel medewerker te melden. Schrijf deze op of spreek ze in op je telefoon. Wij raden ook aan om een briefje bij je te dragen waarop staat wat voor allergie je hebt. Gaat het toch mis? Dan kan je direct het briefje laten zijn aan de mensen die jou komen helpen!  

TIP: De meeste ‘allergie/intolerantie verenigingen’ hebben kant en klare oplossingen in de vele talen. Onderaan vind je de links naar de belangrijkste sites.

2. Sluit een reisverzekering af.

Wanneer je toch ziek wordt worden de kosten van de dokter of het ziekhuis vergoed. Ook het vervoer erheen en eventuele medicijnen vallen onder de verzekering. Heb je nog geen goede reisverzekering? Kijk dan even op onze pagina over reisverzekeringen.

3. Neem (zoveel mogelijk) producten mee vanuit Nederland.

Deze producten voelen vertrouwt en zijn misschien wat lastiger te verkrijgen in het buitenland. Hierdoor voorkom je dat je zonder bijvoorbeeld glutenvrij brood komt te zitten. Neem vooral producten mee waarvan je vermoedt dat ze lastig te verkrijgen zijn.

4. Zoek de ‘bekendste/grootste’ supermarkt op in het land van bestemming.

Daar heb je de grootste kans op producten die je wél mag eten met jouw allergie. Dus ga je met het vliegtuig en heb je niet genoeg ruimte in je bagage om alles mee te nemen? Geen punt, er is vaak genoeg te krijgen!

5. Neem contact op met jouw accommodatie.

Geef van tevoren aan waar jij mee te maken hebt. Misschien hebben de werknemers al ervaring en kunnen ze tips geven en rekening houden met bijvoorbeeld het ontbijt.

6. Gebruik je medicijnen? Zorg dat je deze meeneemt.

Altijd in je tas of portemonnee. Het kan zijn dat jouw medicijn niet te verkrijgen is in het buitenland, dus zorg ervoor dat je voldoende meeneemt.

Sites van de belangrijkste verenigingen voor meer informatie:

- Nederlandse Coeliakie Vereniging

- Galactosemie vereniging

- Nederlands Anafylaxis Netwerk

Heb je nog vragen? Stel ze ons gerust. We helpen je graag!

NauSYS iFrame test

ReizenReizen
Auto Huren bij easyterra

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving