Zelfstandig varen op je eigen jacht in een groep

Flottielje zeilen is een perfecte balans tussen zelfstandig varen en de gezelligheid van een groep. Bij flottielje zeilen huur je een zeiljacht. Hiermee vaar je samen met een aantal andere schepen een bepaalde route van één of twee weken.

De flottielje routes zijn met veel zorg samengesteld. Door jarenlange ervaring weten wij de mooiste baaien en dorpjes te vinden. We wijken graag af van de gebruikelijke (brochure)routes en bezoeken geen grote en dure jachthavens maar meren af aan de kade van authentieke dorpjes of onder de sterrenhemel in een mooie baai. Elke dag is weer een nieuw avontuur met veel afwisseling!

Wat zijn de voordelen van Flottielje zeilen?

Je bepaalt zelf hoe laat je vertrekt. Je kiest een voor ankerstop halverwege de dag of je gaat juist meer mijlen gaat maken. Aan het eind van de dag komen alle deelnemende jachten weer aan op de besproken aanlegplaats.

Voor een flottielje vakantie heb je natuurlijk wel enige zeilervaring nodig. Je moet zelfstandig kunnen afvaren, aanleggen, ankeren en navigeren. De flottielje begeleiding is altijd in de buurt om een helpende hand te bieden wanneer dat nodig is. Via de marifoon of telefoon kun je contact met ze opnemen.

Je kan er ook voor kiezen om het zeilen aan een schipper over te laten. Zo is er maximale ruimte voor ontspanning en bepaal je zelf in hoeverre je betrokken bent bij het zeilen. De schippers brengen je graag de basisprincipes van het zeilen bij.

Welke zeilervaring heb je nodig?

Wanneer je een zeiljacht huurt in het buitenland, is een Vaarbewijs of zeilcertificaat verplicht. In bijna alle landen geldt de regel: Minimaal één persoon aan boord heeft een geldig vaarbewijs mee. Tot 40ft is Vaarbewijs 1 voldoende en vanaf 40ft is Vaarbewijs 2 nodig.

Heb je wel zeilervaring maar nog geen vaarbewijs? Hier vind je meer informatie over het behalen hiervan.
Heb je geen zeilervaring maar wil je het graag leren? Hier vind je meer informatie over zeilopleidingen.

🇭🇷 Flottielje programma Kroatië 2024

• 1 weekse flottielje
• Vertrek vanuit Sukosan

Vertrek data
13 juli
20 juli27 juli3 augustus10 augustus

De tour van dag tot dag >

v.a. € 650,- p.p.p.w.

Meer info

• 1 weekse flottielje
• Vertrek vanuit Sukosan

Vertrek data
20 juli27 juli
3 augustus17 augustus


De tour van dag tot dag >

v.a. € 650,- p.p.p.w.

Meer info

2 weekse flottielje
• Vertrek vanuit Sukosan

Vertrek datum
27 juli

nieuw
Noordelijke Dalmatië tour
3 augustus

v.a. € 650,- p.p.p.w.

Meer info

• 1 weekse flottielje
• Zonder kinderen
• Vertrek vanuit Sukosan

Vertrek datum
7 september
v.a. € 650,- p.p.p.w.

Meer info

🇬🇷 Flottielje programma Griekenland 2024

• 1 weekse flottielje
• Vertrek vanuit Preveza

Vertrek data
Elke zaterdag
Tot 13 juli is er nog plaats
en ná 10 augustus


v.a. € 695,- p.p.p.w.


Meer info

• 1 weekse flottielje
• Vertrek vanuit Gouvia Marina

Vertrek data
13, 20 en 27 juli
3 en 10 augustusv.a. € 695,- p.p.p.w.


Meer info

🇮🇹 Flottielje programma Italië 2024


• 1 weekse flottielje
• 'de mooiste baaien in de Tyrreense Zee'
• Vertrek vanuit Salerno

Vertrek datum
13 juli

v.a. € 695,- p.p.p.w.

Meer info

2 weekse flottielje
• Cilento kust, Amalfi kust + Eilanden Golf van Napels
• Vertrek vanuit Salerno

Vertrek datum
20 juli

v.a. € 695,- p.p.p.w.

Meer info

Wil je meer weten of boeken?

Neem contact met ons op. We helpen je graag!

De vertrekdata zijn 100% gegarandeerd en data zijn definitief (vol = vol).

Zin om flottielje te zeilen?

boek je vakantie bij één van deze specialisten
No items found.
Ontdek alle specialisten

Zo leuk is een zeilvakantie!

Beste Mirjana en Lu,
Wat hebben wij een onvergetelijke week gehad!!! Allleen maar positief en iedereen van jong tot oud heeft genoten en super begeleiding!

Vr Gr fam Michiels

Het is een zeer geslaagde week geweest! We zijn allemaal met een glimlach teruggekeerd. Ik vond de mensen bij de incheckbalie erg vriendelijk en professioneel. De persoon die ons uitcheckte op de boot was alleen erg ongeduldig en beetje vreemd. We moesten er achteraf hard om lachen. Overall hebben we een mooie ervaring.

M.

Wij gaan al vele jaren flottielje zeilen en jullie zijn absoluut de beste organisatie tot nu toe. De afhandeling in de haven was top, niets op aan te merken. De flottielje leiding was goed. Wij vonden alleen Kroatië erg duur en de prijs-kwaliteit verhouden van de restaurants zoek. Volgend jaar dus waarschijnlijk weer Griekenland of hebben jullie een leuk alternatief?

Met vriendelijke groet,Michiel

Het was in één woord: Fantastisch!! We hebben een geweldige week gehad, de begeleiding was perfect en we hebben genoten van het mooie weer, lekkere eten en het mooie land Kroatië.

Groetjes familie Klein

"Ja, wij hebben het echt super gehad en alles is ook zeer goed verlopen. Zowel de verhuurder als het schip waren super. Er waren ook enkele zaken waar jullie geen invloed op hebben, t.w. het weer, de vele dolfijnen en de wind, maar die waren ook geweldig."

Groet, familie Hoekstra

Hai Lu en Mirjana, We vonden de flottielje super fijn concept. Anouk en Julia hebben het echt super gedaan. Anouk met haar ervaring en rust en Julia met haar enorme enthousiasme. Qua zeilen was het geweldig wat betreft het manoeuvreren met de boot hebben we veel bijgeleerd! Was natuurlijk onze eerste keer zo met het gezin. Maar het smaakt zeker naar meer.

Heel veel dank!!

Elke week nieuwe inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Welke flottielje kies jij?

Vul  hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke Flottielje tour?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving