Kornatie Tour


Inhoud

De Kornatie Tour is een 1-weekse flottielje. Deze flottielje route is met veel zorg samengesteld. Door jarenlange ervaring weten wij de mooiste baaien en dorpjes te vinden. We wijken graag af van de gebruikelijke (brochure)routes en bezoeken geen grote en dure jachthavens maar meren af aan de kade van authentieke dorpjes of onder de sterrenhemel in een mooie baai. Elke dag is weer een nieuw avontuur met veel afwisseling!

Zaterdag: Aankomstdag

Tussen 15.00 uur en 21.00 uur kunnen jullie aan boord in de haven van Sukosan (of omliggende havens). Na de papieren incheck krijg je aan boord de uitleg en kunnen jullie je bagage aan boord brengen, boodschappen doen of wachten op de boodschappenservice. Ook kunnen jullie kennis maken met de flottielje begeleiding die aanwezig is. Deze avond blijven we in de thuishaven liggen en kunnen we bijkomen van de reis en op ons gemak dineren.

Zondag: Landin Baai (15 mijl)

Om 09.00 uur komen we met de schippers bij elkaar voor een uitgebreide briefing. Deze briefing duurt ongeveer een uur. De flotttielje begeleiding verteld je de route van de week, maar ook het programma, manieren van aanmeren, wat te doen bij calamiteiten, de weersverwachting en hoe te varen van a naar b. We vertrekken rond 11.00 uur richting het zuiden. Voor de eerste dag een aangename afstand zodat je kennis kan maken met het zeiljacht, maar ook de omgeving en manier van navigeren. We overnachten de eerste avond in een baai. Genaamd Landin. Dit is een baai met mooringboeien en ze zijn gereserveerd. Geen winkels of druk verkeer, maar rust en prachtig blauw water. Tegen de avond organiseren we een kennismaking met een gezellig drankje op de kant en aansluitend rond 19.30 uur hebben we een gezamenlijk diner. De kinderen/jongelui kunnen bij elkaar aan tafel als ze dit leuk vinden.

Maandag: Sali (12 mijl)

Sali is een gezellig stadje op het eiland Dugi Otok. Het is niet ver varen. Dus we hebben tijd voor een tussenstop om te zwemmen. Dit zal tijdens de briefing van 09.30 uur verteld worden. We worden in Sali namelijk tijdig verwacht, aangezien het een populaire overnachtingsplek is. We meren aan bij een kade aan de westzijde met mooringlijnen. We kunnen water tanken en we hebben elektra. Omdat er genoeg restaurants zijn, organiseren we geen avondeten. Zullen we deze dag gezellig afsluiten in de beste cocktailbar in dit gebied? Het is aan de overkant.

Dinsdag: Telascica Baai (8 mijl)

Vandaag gaan we iets gaafs doen! Durf jij ook te springen van de kliffen in de Telascica Baai? (uitleg is bij de briefing deze ochtend). Voordat we deze excursie gaan doen gaan we eerst nog een stukje zeilen. Na het vullen van de watertanks vertrekken we richting de ingang van de grootste baai van Kroatië. Een smalle doorgang waar je alleen op motor door kan varen. Daarna hijsen we de zeilen en kiezen we het ruime sop, de Adriatische Zee. Zie je Italië aan de overkant?  

Zeilen langs een groot Vuurtorenhuis. Omdat we op tijd naar de kliffen willen wandelen, verzamelen we rond 16.00 uur in de afgesproken baai.  Dit is de baai waar we ook die avond blijven liggen. Zodra je een mooring-boei hebt kunnen pakken zullen de plaatselijke ranchers bij jullie jacht komen voor het “havengeld”. Vaak kopen we deze Entreeticket is Sali, of tegenwoordig online. In de baai zijn een paar restaurantjes voor diegene die aan wal willen eten. Anders gezellig eten aan boord. In de morgen komt er een parlevinker langs met vers brood en fruit.

Woensdag: Bain (5 mijl)  

(hele dag kornatie, en dan einde dag naar Bain)

Ouderwets aanmeren met veel plezier, gezamenlijk dineren en de zon zien ondergaan… dat is Bain. Maar we willen vandaag ook de Kornatie eilanden bezoeken. Is dat allemaal te doen in 1 dag? Ja, want we hebben geen haast vandaag.  

Overnachten in het Nationaal Park Kornatie is sinds 2 jaar flink prijzig. (150 euro per zeiljacht), dus hebben we gekozen voor een zeildag door het Nationaal park en te overnachten “naast” het park.  Vaar de gehele dag tussen de prachtige gelige Kornatie eilanden en pak op de terugweg nog een stukje open zee. Einde dag worden we verwacht in de baai bij Zut. Het eten word al voorbereid voor vanavond. Dit is vakantie!

Donderdag: Veli IZ (15 mijl)

Vanuit Bain vertrekken we na de gezellige schippersbriefing en zetten we koers naar Noord Oost. Ten zuiden van IZ is een mooie baai om te ankeren. (Paardezak 😉 NL). Om vervolgens door te zeilen naar een klein dorpje, Veli IZ.

Veli Iz heeft een (werk) haventje, met een brede kade en dwarskade. Maar wel met water en elektra en.. we kunnen even douchen aan land. Boodschapjes halen in de nabije supermarkt, en ze hebben lekker ijs. Hier zijn we wel even aan toe toch? We maken er weer een gezellige avond van met elkaar.

Vrijdag: Terug naar Sukosan (15 mijl)

Vandaag is het onze laatste zeildag voor deze week. We pakken de dag en vertrekken na de briefing richting het noorden. Een rustig vaargebied zodat we nog goed kunnen genieten van deze regio en groene eilanden om ons heen. Als we boven het eiland Ugljan koers zetten richting de thuishaven kunnen we ook de stad Zadar vanaf het water goed bekijken. Vaar gerust wat naar de stadskade. Wellicht zie je de beroemde waterorgel of het “zonnestelsel”. We hebben geen echte aankomsttijd in de thuishaven, maar indien je een vroege vertrek wenst op zaterdagochtend, is het wel een tip om voor 17.30 uur in de haven terug te zijn. Je kan dan nog uitchecken. Uiteraard kun je nog wel aan boord blijven tot zaterdagochtend 09.00 uur. We organiseren tegen de avond een leuke Borrel (afsluiter) “American Style” zodat iedereen lekker zijn restjes op kan maken.

Daarna is het inpakken en onderweg naar huis of een volgende bestemming!

NauSYS iFrame test

🇭🇷 Flottielje programma Kroatië 2024

• 1 weekse flottielje
• Vertrek vanuit Sukosan

Vertrek data
13 juli
20 juli27 juli3 augustus10 augustus

De tour van dag tot dag >

v.a. € 650,- p.p.p.w.

Meer info

• 1 weekse flottielje
• Vertrek vanuit Sukosan

Vertrek data
20 juli27 juli
3 augustus17 augustus


De tour van dag tot dag >

v.a. € 650,- p.p.p.w.

Meer info

2 weekse flottielje
• Vertrek vanuit Sukosan

Vertrek datum
27 juli

nieuw
Noordelijke Dalmatië tour
3 augustus


v.a. € 650,- p.p.p.w.

Meer info

• 1 weekse flottielje
• Zonder kinderen
• Vertrek vanuit Sukosan

Vertrek datum
7 september
v.a. € 650,- p.p.p.w.

Meer info

De vertrekdata zijn 100% gegarandeerd en data zijn definitief (vol = vol). Kosten voor de deelname aan de flottielje zijn € 250,- per week/per zeiljacht.

Boek alvast de leukste tours in Kroatie!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Kroatië

De mooiste beelden van Kroatië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving