Split

C. Kar

De meest populaire archipel

Leer de regio van Split kennen. Deze regio is rijk aan eilanden, prachtig natuurschoon en een culturele rijkdom die al je verwachtingen te boven gaat. Neem bijvoorbeeld de indrukwekkende berg Biokovo, het strand Zlatni Rat op het eiland Brač en het paleis van Keizer Diocletianus.

De Split archipel is ongetwijfeld de meest populaire van heel Kroatië. Keuze heb je in deze eilandengroep genoeg. Het bestaat uit maar liefst 4 grote eilanden Brac, Hvar, Vis en Solta en de meerdere kleine eilandjes Bisevo, Sveti Andrija en Scedro. Officieel horen de eilanden Korcula, Mljet en Lastovo tot de Dubrovnik archipel, maar qua afstand liggen ze zo dichtbij dat je ze prima kunt combineren met de eilandengroep van Split. Tenslotte is er ook nog het schiereiland Peljesac, dat ook zeker de moeite van een bezoek waard is.

Het meest hippe en levendige eiland van Kroatië is Hvar. Het is dé vakantiebestemming voor reizigers die graag zien en gezien willen worden. Chique clubs, bars en hippe hotels zijn er in overvloed. Dit zonovergoten eiland is in de zomer één grote feestlocatie.

Het eiland Brač  is beroemd om twee dingen: zijn witte steen en het Zlatni Rat strand. Met het witte steen van Brač is het paleis van Diocletianus in Split gebouwd én… het Witte Huis in Washington DC. Het Zlatni Rat strand vind je terug op ongeveer 90% van alle toeristische brochures over Kroatië door de bijzondere vorm van het strand. Maar het allermooiste: Brač behoort met meer dan 2700 zon uren per jaar tot het zonnigste gebied van Kroatië.
Het eiland heeft een aantal kleine dorpjes waar het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan. Leuke dorpjes zijn: Skrip, Milna, Supetar en Postira.

Vis is het verst gelegen eiland van de Dalmatische eilanden en heeft daardoor nog prachtige onontdekte plekjes. Tot 1989 was het gehele eiland een militaire basis en zodoende verboden voor toeristen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde het eiland Vis een sleutelrol bij het verzet tegen de Duitsers en Italianen. Zo gebruikte de politicus Tito in 1944 het eiland als basis voor zijn militaire operaties. Op Vis ervaar je het échte Kroatische leven. Onontdekte plekken die een oase van rust uitstralen, idyllische havenstadjes en een diepblauwe zee. Dit eiland moet je gezien hebben! Geen massatoerisme, geen kastelen van hotels en de dagen duren er nog lang. Dat is precies wat de makers van Mamma Mia 2 ook dachten. Zij vonden op Vis de perfecte filmlocatie.  

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze Kroatische highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Kroatië zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Kroatie!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Kroatië

De mooiste beelden van Kroatië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving