Dubrovnik

Bovenaan de lijst van mooiste steden ter wereld

Dubrovnik is het centrum van het zuidelijkste deel van Dalmatië en de belangrijkste vertegenwoordiger van de regio. Deze stad is over de hele wereld bekend en het staat bovenaan de lijst van mooiste steden ter wereld. Elk jaar komen er weer kunstenaars, leden van koninklijke families en jetsetters van over de hele wereld. Ze raken allemaal geïnspireerd door de stad. Maar Dubrovnik behoort net zo goed aan al die anderen die er ten minste één keer zijn geweest. Die ene keer is genoeg om voor altijd met Dubrovnik verbonden te blijven…

Vanaf de beroemde stadsmuren van deze stad zie je de schitterende Elafiti eilanden. De eilanden Šipan, Lopud en Koločep, liggen als parels uitgestrooid over de blauwe zee. De Elafiti eilanden hebben een ongerepte natuur met subtropische vegetatie, ze zijn omzoomd door dennenbossen en olijfbomen. Dit alles is omgeven door prachtige zandstranden.

Korčula is bij uitstek het eiland voor cultuurliefhebbers. Dit groene eiland met haar mooie stranden werd als eerste bewoond door de Grieken en is de geboorteplaats van Marco Polo. Op Korčula vind je veel musea en vooral de vele tradities onder de plaatselijke bevolking geven het eiland een speciale sfeer. De belangrijkste activiteiten van Korcula zijnde olijfboomgaarden en de lokale wijn (vooral dessertwijn). Korcula is zeer populair bij toeristen vanwege de vele prachtige stranden, pittoreske plaatsen en het aangename klimaat. Het eiland beschikt over goede verblijfsmogelijkheden in hotels, pensions, campings en jachthavens.

Bezoek het nationale park van Mljet

De grootste trekpleister van Mljet is het gelijknamige nationale park dat zich uitstrekt over de gehele westkust van het eiland. Het nationale park van Mljet behoort samen met onder andere de Plitvice meren en Krka tot één van de acht nationale parken van Kroatië. De belangrijkste reden om dit nationale park te bezoeken zijn de twee bijzondere zoutwatermeren: Veliko Jezero en Malo Jezero. De meren zijn meer dan tienduizend jaar oud en zijn pas sinds enkele eeuwen verbonden met de zee, waardoor het water inmiddels zout is. Het water is enorm helder en heeft een prachtige turquoise kleur.

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze Kroatische highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Kroatië zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Kroatie!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Kroatië

De mooiste beelden van Kroatië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving