garantiefonds

Nationaal park Brijuni

C. Kar

Geen betere manier om deze ongelofelijke mix van natuur en cultuur te beleven dan vanaf je zeiljacht

Brijuni is een eilandengroep voor de kust van Istrië, waar in vroeger tijden de politieke elite en de mondiale jet-set naartoe gingen. In 1983 werd het uitgeroepen tot nationaal park en pas na de zelfstandigheid van Kroatië begin jaren '90 werd deze geologische, archeologische en natuurlijke schat vrij toegankelijk voor het publiek.

Tijdens je zeilvakantie kun je unieke plekken ontdekken en in één dag op de social media foto's kunt delen van de voetafdrukken van een dinosaurus, de persoonlijke Cadillac van Tito (de president van het voormalige Joegoslavië) of een echte olifant uit India.

Er is geen betere manier om deze ongelofelijke mix van natuur en cultuur te beleven dan vanaf je zeiljacht waarmee je ook de kleinere inhammen en baaitjes kunt bereiken. Je kunt vertrekken vanuit het dichtbij gelegen haven van Pula met zijn indrukwekkende Romeinse amfitheater. Maar je kunt ook kiezen voor Rovinj, dat iets verder ligt. Het is een charmant stadje waar je gemakkelijk in de wirwar van middeleeuwse steegjes verdwaalt.

Met een toer vanuit Rovinj ontdek je de zuidwestelijke kustlijn van het magische Istrië. De eerste stop is landschapspark Zlatni Rat (Gouden Kaap), een groene oase met zandstranden en een voormalige steengroeve waar je rotswanden kunt beklimmen. Na een bezoek aan dit unieke bospark aan zee keer je terug aan boord en zeil je door naar de schitterende Brijuni-archipel.

Overnachten bij Brijuni is mogelijk. Er is een haven, maar ook een baai met aanlegmogelijkheden.

_
Credits foto: Ivo Biocina -
Croatiafulloflife

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze Kroatische highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Kroatië zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Kroatie!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Kroatië

De mooiste beelden van Kroatië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?
Welk Soort zeilvakantie?
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving