Istrië

Waar dromen werkelijkheid worden.

Het hartvormige eiland Istrië, ligt in de heldere en blauwe wateren van de Adriatische Zee. Het eiland lijkt wel een beschutte tuin vol schoonheid die de poorten naar de zonnige en warme Middellandse Zee wijd open heeft staan.

Met zijn schone kusten en havens, vrolijke vissersboten en verhitte stenen straatjes bezit het gastvrije Kroatië een ware mediterrane charme. Istrië is het grootste Kroatische schiereiland en kenmerkt zich door de schilderachtige middeleeuwse stadjes op de heuveltjes van de binnenlanden. Deze provincie ademt rust uit en het landschap doet denken aan de mooiste delen van Toscane en de Provence.  

Istrië is echt een ‘terra magica’. De maagdelijke ongerepte natuur vindt haar bekroning in de beroemde eilandengroep Brijuni. Dit is een van de mooiste archipels in deMiddellandse Zee. Hier kom je zeldzame planten en diersoorten tegen. In de kuststeden Pula, Rovinj, Vrsar, Poreč, Novigrad of Umag vind je overblijfselen uit de antieke tijd. Ook zie je hier het Venetiaans erfgoed terug.

Istrië heeft een ideaal klimaat waar het zwemseizoen wel vijf maanden duurt. Het schiereiland vindt kracht in de stormwind ‘bura’ en verfrissing door de mistral. Ze krijgt haar geur van bezem-struiken, salie en lavendel. Haar ontspanning vindt ze in pijnboom, strobloem en tijm. Kortom: Istrië is een ideale en uitdagende zeilbestemming.

Vergeet niet Istrië ook te proeven!

Lekkernijen uit de zee, smakelijke truffels, de lokale Malvasia wijn, geurige Musca-det uit Momjan of robijnkleurige Teran (waaruit ooit Casanova zelf zijn levenskracht putte). Jouw smaakpapillen zullen deze goddelijke smaken voor altijd onthouden als een onvergetelijke samensmelting van Istrische belevenissen.

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze Kroatische highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Kroatië zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Kroatie!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Kroatië

De mooiste beelden van Kroatië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving