Historische route


Inhoud

Dag 1: Split

Split is een meer dan 1700 jaar oude stad en heeft een plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Voordat jullie gaan inschepen kan je een bezoek brengen aan de diverseĀ historische monumenten van deze stad: de kathedraal van Saint Dujam, het paleis van Diocletianus, Peristil, Vestibul en ga zo maar door. De vooraf bestelde boodschappen zullen bij aankomst in de haven aan boord staan. Jullie zeiltour kan beginnen!

Dag 2: Hvar - Devil Islands

Ga heerlijk zonnebaden op het voordek en ontdek het veelzijdige eiland Hvar. Zeil door de ā€˜Devil Islandsā€™ archipel met het prachtige eiland Palmižana. Overnachten kan in de stad Hvar; dit is de stad die bekend staat om de oudste stadstheaters in de wereld.

Dag 3: Vis

Herontdek het eiland Vis. In het communistische tijdperk was deze Joegoslavische vesting verboden voor buitenlandse toeristen. Net als een parel in de schaal heeft Vis zich onlangs open gesteld voor de rest van de wereld en het is nu een van de meest bezochte bestemmingen aan de Adriatische Zee. Bezoek ook de Blauwe Grot, een natuurlijk fenomeen op het eiland BiŔevo ten zuiden van Vis.

Dag 4: Korčula

Wie wil nou niet naar het eiland Korčula, de geboortestad van de beroemdste wereldreiziger Marco Polo. Het is het zesde grootste Adriatische eiland met ongeveer 15.000 inwoners en drie grote steden - Korčula, Vela Luka en Blato Korčula. Ze hebben allemaal zoveel te bieden: historische bezienswaardigheden, stranden, mooie en dichte bossen en zalig eten. Vergeet niet de Plavac Mali wijn te proeven; hier staat Hvar bekend om!

Dag 5: Hvar

We varen terug naar Hvar en overnachten in de stad Starigrad. Dit is de oudste stad op de Kroatische eilanden en een voormalige Griekse kolonie. Hvar heeft het grootste aantal zonuren in de hele Middellandse Zee.

Dag 6: Brač

Het eiland Brač is een beroemd paradijs voorwindsurfers, jetskiĆ«rs en andere watersporters. Je kunt hier heerlijk zonnebaden op de ā€˜Gouden Kaapā€™. Dit is het mooiste strand van de Adriatische kust. Het strand is namelijk omgeven door hoge bergen die een spectaculair landschap creĆ«ren.

Dag 7: Trogir

Trogir, een opmerkelijke stad onder bescherming van UNESCO. Trogir is omringd door middeleeuwse muren op een klein schiereiland. Dit schiereiland is verbonden door bruggen naar zowel het vasteland als het veel grotere eiland Čiovo. De stad heeft de mooiste kathedraal in dit deel van Europa. Bekijk ook het oude fort en loop door de prachtige smalle straatjes met een enorme keuze aan goede restaurants en gezellige bars.

ā€

NauSYS iFrame test

Je kunt nu veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling.
Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen)Ā en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt.
Vraag ons naar de voorwaarden.

Booking.com
Auto Huren bij easyterra

Boek alvast de leukste tours in Kroatie!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Kroatiƫ

De mooiste beelden van Kroatiƫ

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Heb je een vraag over zeilen in Kroatiƫ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving