Zadar

C. Kar

Waar de Kroatische cultuur begint

Het levendige blauw van de zee, het weelderige groen van dennen en olijfbomen en het maagdelijk wit van de Dalmatische stenen… Het kleurenpalet van de regio Zadar is uitzonderlijk en uniek in de wereld.

Deze regio zit vol tegenstellingen; het heeft een rijk historisch erfgoed, maar ook een prachtige natuur. Het eerste dat opvalt is de meest intense beleving van deze regio: het bijzondere kleurenspel van de zee waarboven het donkergroen van dennenbomen of olijfbomen oprijst. In datzelfde kleurenspel doet ook het witte Dalmatische gesteente mee. Dit reikt helemaal tot aan de kust. Het bedekt in kleinere vorm de kiezelstranden die zoveel toeristen aantrekken.

Iets zuidelijker van Zadar vind je de wilde schoonheid van de witte karstrotsen. Met het blauw van de heldere zee rondom Šibenik, is dit gebied een waar nautisch paradijs. Hier vind je 240 eilandjes en kliffen, elk met hun eigenbezienswaardigheden. Wil je kennis maken met de bekendste koraalvissers van de Adriatische Zee? Vaar dan naar Zlarin. Als je benieuwd bent naar de plaats die bekend staat om zijn sponzenvissers, pak dan de boot naar Krapanj. En wil je écht iets unieks ervaren? Kies dan het ruime sop en ontdek de Kornati eilanden.

Hoewel het op grootspraak lijkt om de regio Zadar een land van goddelijke inspiratie te noemen, is het echt een land van ongeëvenaard natuurschoon. De talrijke nationale parken zijn daarvan het levende bewijs.

Twee nationale parken op maar vijftig kilometer van elkaar vandaan, maar zo verschillend!
Nationaal Park Kornati is een archipel van 89 eilanden, eilandjes en rotsen (in totaal 152). Het is van een ongekende schoonheid, die het varen in dit zeegebied tot een waar genoegen maakt. Naast bewondering boezemt het ook vrees in vanwege de steile kliffen.
Het Nationaal Park Krka is het stroomgebied van de rivier de Krka. Het park heeft vele natuurlijke dammen, watervallen en meren.

De Dalmatische keuken

Het proberen van traditionele gerechten is voor velen een van de leukste dingen tijdens een vakantie in het buitenland. Echte Dalmatië fans hebben vast al wel eens een peka gerecht geproefd. Peka is een traditionele manier om vlees of vis te bereiden onder een gietijzeren koepel (de peka) die bedekt is met gloeiende sintels. In de meeste ‘Konoba’s’ staat dit gerecht op het menu.

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze Kroatische highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Kroatië zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Kroatie!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Kroatië

De mooiste beelden van Kroatië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving