KRKA Tour


Inhoud

De KRKA Tour is een 1-weekse flottielje. Deze flottielje route is met veel zorg samengesteld. Door jarenlange ervaring weten wij de mooiste baaien en dorpjes te vinden. We wijken graag af van de gebruikelijke (brochure)routes en bezoeken geen grote en dure jachthavens maar meren af aan de kade van authentieke dorpjes of onder de sterrenhemel in een mooie baai. Elke dag is weer een nieuw avontuur met veel afwisseling!

Zaterdag: Aankomstdag

Tussen 15.00 uur en 21.00 uur kunnen jullie aan boord in de haven van Sukosan (of omliggende havens). Na de papieren incheck krijg je aan boord de uitleg en kunnen jullie je bagage aan boord brengen, boodschappen doen of wachten op de boodschappenservice. Ook kunnen jullie kennis maken met de flottielje begeleiding die aanwezig is. Deze avond blijven we in de thuishaven liggen en kunnen we bijkomen van de reis en op ons gemak dineren.

Zondag: Vrgada (15 mijl)

Om 09.00 uur komen we met de schippers bij elkaar voor een uitgebreide briefing. Deze briefing duurt ongeveer een uur. De flotttielje begeleiding verteld je de route van de week, maar ook het programma, manieren van aanmeren, wat te doen bij calamiteiten, de weersverwachting en hoe te varen van a naar b. We vertrekken rond 11.00 uur richting het zuiden. Voor de eerste dag een aangename afstand zodat je kennis kan maken met het zeiljacht, maar ook de omgeving en manier van navigeren. We overnachten de eerste avond in een baai bij het eiland Vrgada. Het eiland ligt ter hoogte van Biograd en Murter. Dit is een baai met mooringboeien en ze zijn deels gereserveerd. Geen winkels of druk verkeer, maar rust en prachtig blauw water. In de avond gaan we met de gehele groep naar het strand. Een kennismakingsavond met een gezellig drankje en lekkere tapas hapjes op het strand. Kijkend naar de ondergaande zon. Relaxter zal je een zeilvakantie niet starten.

Maandag: Zlarin (18 mijl)

Stilletjes wakker worden op de deining van de golven die ontstaan door passerende schepen verderop. Genoeg tijd voor een ochtendduik vanaf je zeiljacht. Om 09.30 starten we de schippersbriefing. De route van deze dag is verder naar het zuiden, en meren we einde dag af aan de stenen kade van het dorp Zlarin op het gelijknamig eiland. Dit eiland heeft een rijke geschiedenis. Er zijn ook mooringboeien aanwezig, maar je kunt voor de nacht ook het anker uitgooien.

Zlarin is een autovrij eiland met diverse eetgelegenheden. Daarom organiseert de flottielje begeleiding geen avondeten. Echter, altijd gezellig om te borrelen op de kade en nog even de ervaringen van de dag te delen met elkaar.

Dinsdag: Skradin watervallen (1,5 varen vanaf Sibenik)

Ook deze dag starten we met een briefing om 09.30.  In het nabije restaurant Aldura, einde van de kade. Ze hebben er immers goede koffie 😉.

Vandaag varen we door een bijzonder gebied, dus de briefing zal wat uitgebreider zijn. De eindbestemming is gereserveerd, dus we kunnen in de ochtend zeker nog heerlijk zeilen.  In de middag zetten we koers richting de grote stad Sibenik en varen we de Krka Rivier op. Een rivier met zowel brede als smalle stukken. We meren af in de plaatselijk haven van Skradin. Skradin haven en stad hebben alle faciliteiten.

Een traditioneel Kroatisch gerecht staat in de avond klaar voor ons. We kunnen met de gehele groep tegelijk aan tafel. Wellicht nog een afzakkertje in de plaatselijke cocktailbar?

Woensdag: Kaprije (15 mijl)  

De volgende ochtend verzamelen we al om 07.30 en kunnen we met de fiets naar het Nationaal Park de Krka Watervallen. Ook is het mogelijk om met de taxiboot te gaan. Dit in overleg. Een bezoek aan dit park duurt ongeveer 2 à 2.5 uur.  

Bij terugkomst in de haven tanken we de zeiljachten vol met water en zetten we koers naar het eiland Kaprije. De uitleg van deze dag word op dinsdag al gegeven. Voor vertrek delen wij met jullie het meest recente weerbericht.

Kaprije is een van de eilanden ter hoogte van Zlarin, Kakan en Zirje. Het bekende Sibenik Archipel. Een vrij basic dorpje, maar hier ervaar je echt de lokale bevolking. We overnachten aan een mooringboei of op anker. Genieten van de vele sterren in de avond. En o ja,… voor de kinderen hebben we nog wat leuks op het programma ('ze worden thuis gebracht') 😉

Donderdag: Bain op Zut (23 mijl)

Vandaag gaan we ouderwets puzzelen en stapelen aan een kade bij een restaurant. Maar voordat we zover zijn hebben we een mooie lange tocht langs de binnenkant van de Kornaten eilanden. Dus na de briefing zullen wij direct het zeiljacht vaarklaar maken en vertrekken. Zien we nog dolfijnen onderweg?  

In de middag is er nog genoeg tijd om te ankeren in een nabije prachtige baai met helder blauw water. We gaan die avond eten en de zon zien ondergaan… dat is Bain.

Vrijdag: Terug naar Sukosan (22 mijl)

Bijgekomen van de avond ervoor, doen we een laatste briefing op het terras met “turkse koffie”, maar het is geen probleem om je eigen koffie mee te nemen. Het is helaas de laatste zeildag van deze week. Pak je dag zal dan ook het advies zijn. Geen haast want er is niet echt een aankomsttijd. Iedereen vertrekt op zijn/haar eigen tijd. Er zijn zeker nog zwemmogelijkheden onderweg nabij de stad Biograd. Aansluitend opkruisend terug naar de thuishaven Sukosan of omliggende havens. In de haven meren we af bij de kade waar we zondagochtend zijn vertrokken. Indien we veel snack- en drankrestjes hebben organiseren we nog een gezellige afsluitende borrel op de kade in het gras. Is het op... gaan we met een hele dikke knuffel elkaar helaas weer gedag zeggen.

Daarna is het inpakken en onderweg naar huis of een volgende bestemming!

NauSYS iFrame test

🇭🇷 Flottielje programma Kroatië 2024

• 1 weekse flottielje
• Vertrek vanuit Sukosan

Vertrek data
13 juli
20 juli27 juli3 augustus10 augustus

De tour van dag tot dag >

v.a. € 650,- p.p.p.w.

Meer info

• 1 weekse flottielje
• Vertrek vanuit Sukosan

Vertrek data
20 juli27 juli
3 augustus17 augustus


De tour van dag tot dag >

v.a. € 650,- p.p.p.w.

Meer info

2 weekse flottielje
• Vertrek vanuit Sukosan

Vertrek datum
27 juli

nieuw
Noordelijke Dalmatië tour
3 augustus


v.a. € 650,- p.p.p.w.

Meer info

• 1 weekse flottielje
• Zonder kinderen
• Vertrek vanuit Sukosan

Vertrek datum
7 september
v.a. € 650,- p.p.p.w.

Meer info

De vertrekdata zijn 100% gegarandeerd en data zijn definitief (vol = vol). Kosten voor de deelname aan de flottielje zijn € 250,- per week/per zeiljacht.

Boek alvast de leukste tours in Kroatie!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Kroatië

De mooiste beelden van Kroatië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving