Verzekeringen

De beste mogelijkheden op een rij

Inhoud

Wanneer je op vakantie gaat wil je geen gezeur of zorgen. Daarom kan het verstandig zijn om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Er is keuze genoeg maar welke heb je nu echt nodig?

Reisverzekering voor zeilvakanties zonder zorgen

Een reisverzekering keert niet alleen geld uit bij schade, maar zorgt ook voor concrete hulp bij problemen in het buitenland. Daarvoor is de alarmcentrale die 24 uur per dag bemand is met hulpverleners. Zo kan de alarmcentrale jou van noodgeld voorzien of van een advocaat wanneer je die nodig hebt. Wil je weten of een ziekenhuis wel betrouwbaar is? Bel de alarmcentrale. Moet je snel terug naar Nederland omdat iemand in de naaste familie ernstig ziek is geworden? De alarmcentrale coördineert het en zij betalen ook nog eens jouw vliegticket.

Annuleringsverzekering voorkomt financiële pech

Een andere verzekering die nuttig kan zijn indien je een vakantie boekt is de annuleringsverzekering. Deze zorgt er voor dat je geheel of gedeeltelijk schadeloos gesteld wordt als je onverwacht niet op reis kan door bijzondere omstandigheden. Je bent dan je geld voor een geboekte vakantie niet kwijt.

Kortlopend of doorlopend verzekeren?

Zowel bij de reis- als de annuleringsverzekering heb je mogelijkheid om een eenmalige of doorlopende verzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of meer dan 18 dagen weg gaat. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit.

Wat kan je verzekeren op een reisverzekering?

In het verleden kon je nog wel eens dubbel verzekerd zijn met een reisverzekering. Nu is dat niet het geval omdat je zelf kan bepalen welke dekkingen je kiest. Heb je al een ongevallenverzekering dan kan je dit uitsluiten op je reisverzekering. Wij geven een aantal voorbeelden van de dekking die je kan kiezen of uitsluiten:

• Ongevallen
• Bijzondere sporten
• Medische kosten
• Annuleringsdekking
• Reisrechtsbijstand
• Autohulppakket


Je bepaald zelf hoe je verzekerd wilt zijn en daarom betaal je nooit teveel.

Vaarpolis  (Borgverzekering)

Bij het huren van een zeiljacht betaal je ter plaatse bij de verhuurder een borg. Deze borgsom bedraagd meestal tussen de 1000,- euro en 2.500 euro.
De zeiljachten zijn allen allrisk verzekerd door de eigenaar, echter betaal je voor het meenemen van het zeiljacht altijd een borg. Beschadigt u een gehuurde zeil- of motorboot? Dan is het mogelijk dat u hiervoor aansprakelijk wordt gesteld. Met deze dekking bent u hiervoor verzekerd. Deze Vaarpolis vergoed de waarborgsom die u betaalt bij vertrek met de boot. Dat doen zij tot maximaal € 2.500,-. U betaalt 15% van de waarborgsom als eigen risico. Deze dekking geldt alleen voor vaarvakanties in Europa.

Binnenkort vind je hier een link voor een Vaarpolis

De populairste zeilvakantie bestemmingen

en dat zijn ze niet voor niets!
Alle bestemmingen

Met het gezin, als jongere of senior?

Zoveel mensen, zoveel wensen!

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een heerlijke zeilvakantie? Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat in je mailbox!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving