garantiefonds

6 tips voor het zoeken en boeken...

Ga je voor de eerste keer op zeilvakantie? Dan is het helemaal niet zo gek als je veel vragen hebt en door de bomen het bos niet meer ziet in het aanbod zeilvakanties. Een zeilvakantie is niet zomaar een reis en om deze ultieme vakantie optimaal te ervaren is het belangrijk om vooraf goed geïnformeerd te zijn. Daarom hebben we 6 belangrijke tips voor je op een rij gezet.

1) Vraag een voorstel in diverse prijsklassen  

Als je nog geen idee hebt van prijzen, vraag dan een voorstel aan in diverse prijsklassen. Een oud jacht hoeft niet per definitie een slechter zeiljacht te zijn of een jong zeiljacht in uitstekende conditie. Kijk dus goed naar het zeiljacht zelf, de uitvoering, leeftijd van de zeilen, maar ook… wie is de eigenaar van dit jacht? Een reisorganisatie met meerdere jaren ervaring of die zelf ter plaatse aanwezig zijn weet meer dan alleen de naam of het fotootje van het zeiljacht.

2)  Ga niet in zee met traag reagerende reisorganisatie

Niks is vervelender wanneer je een reisaanvraag hebt gedaan bij een reisorganisatie en het dagen, soms wel weken, duurt voordat je een reactie of voorstel krijgt. Je hebt immers interesse, dus wil je graag met je gezin of vrienden doorpakken. Een goede reisorganisatie is 6 dagen in de week bereikbaar. Wanneer een organisatie traag is met reageren levert dat natuurlijk al gauw ergernis op. Jouw vakantie begint namelijk al bij het uitzoeken van de reis!

3) Kies voor ervaring en professionaliteit

Ervaring van de reisorganisatie bij dit type vakantie is een must! Zorg dat je geholpen wordt door iemand die je alles kan vertellen over de gehele vakantie, niet alleen bij het kiezen van een zeiljacht. Maar ook hoe het werkt bij het inchecken, de andere aanlegmogelijkheden tijdens de zeilweek, wat de mooiste bestemmingen zijn, waar kun je lekker eten, etc. Volg je gevoel, vooral tijdens de eerste gesprekken die je hebt met de reisorganisatie.  

4) Haal je vaarbewijs

Een veelvoorkomend misverstand is nog steeds het wel of niet nodig hebben van een vaarbewijs bij het huren van een zeiljacht in het buitenland. Er gaan diverse verhalen rond op het internet, maar wat is nou waar? Laat je niet wijs maken dat je net als in Nederland een zeiljacht kunt huren zonder vaarbewijs. Je kunt toch ook niet een auto huren zonder een rijbewijs? Bij het huren van een jacht buiten Nederland dient minimaal 1 persoon in het bezit te zijn van een geldig vaarbewijs. Een Vaarbewijs examen bij het CBR kost 69,- euro, een boete in het buitenland kost 400,- euro. Dan is de keus snel gemaakt toch?

5) Je hoeft niet zelf te zeilen

Ook als je zelf niet kunt zeilen kun je toch alleen of met vrienden/familie op zeilvakantie. Zo worden er in de schoolvakanties speciale meezeilvakanties aangeboden. Je huurt dan een of meerdere cabines van het zeiljacht, of het gehele zeiljacht omdat je met 4 of meer personen wil gaan zeilen. Tijdens deze zeilvakantie zal de schipper je betrekken bij het zeilen. Zo steek je ook nog wat op tijdens je vakantie! En vind je het belangrijk om vooraf te weten wie de schipper is, dan kan je vaak vooraf al even kennis maken. Een schipper aan boord is altijd spannend, dus wat fijn als hier door de reisorganisatie vooraf al rekening mee gehouden wordt.

6) Sluit altijd een annuleringsverzekering af

Je hebt een zeilvakantie geboekt en nu is het tijd om de reisdocumenten te tekenen en een aanbetaling te doen. Het is gebruikelijk dat er bij reserveren een aanbetaling gedaan wordt. Ook in deze tijd van Covid-19. Een aanbetaling van 20% tot 50% is standaard en ruim 4 weken voor aanvang betaal je het 2e en laatste deel. Ondanks dat de reisorganisatie jouw reisgelden goed bewaakt, kan er in een thuissituatie altijd iets gebeuren zodat er niet gereisd kan of mag worden. Sluit daarom altijd een annuleringsverzekering af. Een zeilvakantie is een actieve vakantie. Mocht je door bijvoorbeeld ziekte of ongeval niet kunnen reizen, zijn je reisgelden verzekerd.

Heb je nog vragen over het zoeken en boeken van jouw zeilvakantie? Stel ze ons gerust. We helpen je graag!

NauSYS iFrame test

ReizenReizen
Auto Huren bij easyterra

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving