De 7 voordelen van een Blue Cruise

Een Blue Cruise is een kleinere cruise met gemiddeld twaalf gasten die je voor een groot deel in de natuur beleeft. ‘s Nachts ligt het jacht in een baai, bij een klein dorpje of vissershaventje. ’s Ochtends duik je direct vanuit je bed in de turquoise zee. Dat is nog eens goed wakker worden! Daarna vaar je verder langs de groene kusten naar een volgende baai. Hier kun je weer heerlijk zwemmen, snorkelen, suppen of met de kano varen.

Met een kleine groep van circa twaalf mensen op vakantie heeft zo z’n voordelen! Er zijn maar liefst drie of vier bemanningsleden aan boord die voor je zorgen met persoonlijke aandacht en een hoog service niveau. De gasten geven aan dat er 7 voordelen zijn aan een Blue Cruise en die delen we graag met je.

1. GEZELLIGHEID. Sta je hier niet voor open, kies deze vakantie dan niet. Het klikt daarom altijd aan boord.

2. VEEL RUIMTE. Op een oppervlak van circa 140 m2 kan iedereen zich op een eigen favoriet plekje terugtrekken.

3. RUST. Je wordt niet door hordes mensen of drukte overspoeld en kunt daarom genieten van echte rust.

4. QUALITY TIME. De rust en ruimte maken jouw tijd echt waardevol. Na een week Blue Cruise is je accu weer helemaal opgeladen.

5. NIEUWE VRIENDEN. Vaak heb je leuke contacten waar nieuwe vriendschappen uit ontstaan.

6. BUITENLUCHT. Zeilen is gezond en heeft positieve effecten op ons humeur en onze gezondheid. Het zien van blauw en groen werkt stress verlagend. Ook de extra dosis vitamine D die de zon ons geeft, heeft heilzame effecten voor lichaam en geest.

7. BETAALBAAR. Met elkaar deel je een jacht, dus ook de kosten. Zo is het een prijsvriendelijke rondreis op het water.

Het ontbreekt je aan niets tijdens de Blue Cruise

Met rare mensen aan boord?

“Maar wat als ik nou bij hele rare mensen aan boord ben? Daar zit ik dan de hele week aan vast! Het lijkt me best leuk om eens mee te gaan, maar dat risico wil ik niet hoor…”

Dergelijke opmerkingen horen we best vaak als wij vertellen over de Blue Cruise. Het is overigens geen kleine boot hoor! Wij kunnen de angst voor het onbekende wel voorstellen, maar als je mee bent geweest, dan weet je dat de soep niet zo heet wordt gegeten als die wordt opgediend.

Natuurlijk zul je heus niet met iedereen aan boord vrienden voor het leven worden, maar misschien ontmoet je ze wel. Dat gebeurt namelijk écht! Er zijn zelfs huwelijken uit voortgekomen. En als je elkaar nooit weer ziet, heb je in ieder geval een hele gezellige tijd gehad met elkaar aan boord.

Je komt echt in de mooiste baaien

Geen platgetreden paden

We weten niet precies waarom, maar op de een of andere manier trekt een Blue Cruise een bepaald soort mensen aan. Je hebt sowieso al samen 1 ding gemeen en dat is de interesse in een vakantie op het water. We denken dat cruisers liever wat meer buiten de gebaande paden treden. Een soort drang naar avontuur hebben, maar ook weer niet te veel.

Pas op voor verslaving

Je moet het toch maar durven. Iets doen wat je normaal niet doet en wat je vrienden en familie ook nog nooit gedaan hebben. We moeten er wel een waarschuwing bij geven, want het is verslavend. De meeste gasten komen namelijk terug, dus dat zegt genoeg!

_

Ben jij wel een op een Blue Cruise geweest? Deel hieronder met ons wat je ervan vond. We zijn heel benieuwd!

Lijkt het je wat zo'n Blue Cruise? Kijk dan bij onze specialisten SWS Sailing of MAVI Travel voor meer informatie.

NauSYS iFrame test

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving