En jullie zijn nog steeds getrouwd?!

Op wereldreis met 3 kinderen

“Afgelopen zomer ging een langgekoesterde droom van mijn man Jorrit in vervulling… een week zeilen met het hele gezin in Kroatië. Samen met onze kinderen Nick (16), Timo (14) en Indy (8). En dit was best een beetje spannend aangezien mijn man de enige ervaren zeiler is van ons. Maar omdat onze kinderen nu 'oud genoeg' zijn konden we ook dit avontuur niet aan ons voorbij laten gaan."

Via via kwamen we in contact met Lu, en zij verzorgde onze complete zeilvakantie. Klaar voor vertrek! Wat hebben we genoten!! Het is en blijft altijd een cadeau om weer in een warm land zijn. We hebben gekozen om bij een flottielje aan te sluiten, en de begeleiding werd  gedaan door Jeffrey, (Lu’s man).

Omdat je overdag eigenlijk met je gezin op je eigen boot bent, en in de avonden met de groep gezellig kan eten merk je na een paar dagen dat de gesprekken al snel een stuk dieper gaan en deelt iedereen verhalen en herinneringen van eerdere reizen en dromen over de toekomst. Ook wij hebben een hoop te vertellen want wij maakten 5 jaar geleden een wereldreis met onze 3 kinderen, die toen 3, 8 en 11 waren. Onze verhalen heb ik opgeschreven in een boek. Graag neem ik jullie mee in de voorbereidingen, en met mijn boek hoop ik ook jou te inspireren om je droom te volgen.  


Hierbij 2 pagina’s uit mijn boek 'En jullie zijn nog steeds getrouwd?! Op wereldreis met 3 kinderen':

‘Ruim een jaar voordat we vertrekken, komen we op het idee. We komen vaak bij vrienden in Spanje en zijn geïnspireerd door hun verhuizing naar Spanje. Willen we dat ook, willen we in Nederland blijven of toch ergens anders gaan wonen? Een soort onrust hebben we al jaren, maar waarheen en hoe? Ik denk dat we in het leven allemaal op zoek zijn naar dat wat ons gelukkig maakt. Een zoektocht naar dat wat het best bij ons past. Of eigenlijk naar de beste versie van onszelf.

We zitten tijdens één van onze vakanties in Spanje op het terras van het huis van mijn ouders als ik min of meer voor de grap zeg, misschien moeten we eerst op wereldreis, kijken hoe het leven is op andere plekken. ‘Dat is een goed idee’, zei Jor meteen. Ik maakte eigenlijk een grapje… Laten we onze privé en zakelijke mogelijkheden bekijken. Het blijft een hele tijd bij dromen, luchtkastelen bouwen en er grapjes over maken. Tot daar toch ineens die dag komt dat we beslissen om het te doen. We verliezen een vriend op veel te jonge leeftijd, en krijgen meer dan ooit het besef dat we nu moeten leven. Nu willen genieten.

We besluiten in eerste instantie Noord en Zuid Amerika aan te doen. Vooral omdat dat bedrijfstechnisch gezien veel mogelijkheden heeft. We lezen er veel over en in het proces veranderen onze wensen en ideeën. (Jorrit denkt erover om zijn It bedrijf uit te gaan breiden) We houden de verschillende vluchten naar Amerika in de gaten en ineens is er een super aanbieding naar Seattle. Via IJsland, en omdat de plannen nog steeds vaag zijn, behalve dat we zeker weten dat we gaan, maakt het beginpunt niet uit. Of we een stop over willen in IJsland? Ja waarom niet, daar zijn we ook nog nooit geweest. Dus we boeken een stop over van 6 dagen op het prachtige IJsland. De eerste vlucht is geboekt! We gaan het gewoon echt doen!

School

Het laatste half jaar voor vertrek wordt alles steeds concreter. We hebben lijsten, heel veel lijsten met alle to do’s. Voor elk onderdeel een andere lijst, want er moet behoorlijk wat gebeuren. Eén van de hoofdpunten is het onderwijs van de kinderen. We gaan in gesprek met de directeur van de school en hij is meteen enthousiast. Helaas volgt daarop een gesprek met de leerplichtambtenaar, die minder enthousiast is... Nou ja, die eigenlijk gewoon meteen nee zegt. We hebben naar ons idee een goed verhaal, we willen op basis van oriëntatie op emigratie naar het buitenland, ik ben juf en wil de kinderen zelf lesgeven. Er staat overigens nergens in de wet dat het niet mag, iedere leerplichtambtenaar mag dat zelf beslissen, helaas troffen wij een die bang was dat we het verkeerde voorbeeld zouden geven... Het verkeerde voorbeeld om je kinderen een ervaring mee te geven waarvan ze echt leren hoe het leven in elkaar zit... ??? Een behoorlijk frustrerend gesprek dus, maar de beste man is niet van plan van gedachten te veranderen. Ik zie ons hele plan in duigen vallen, maar Jorrit zegt altijd waar een wil is, is een weg...


Benieuwd naar onze avonturen in onder andere IJsland, Amerika, Costa Rica en Nieuw Zeeland?

Bestel het boek dan op www.moonblessings.nl of op bol.com. Niet alleen een boek met een reisverhaal maar ook een boek om iedereen te inspireren zijn of haar dromen na te streven.

‘To those who can dream, there’s no such place as far away’

Liefs, Myrena

NauSYS iFrame test

Je kunt nu veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling.
Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt.
Vraag ons naar de voorwaarden.

ReizenReizen
Auto Huren bij easyterra

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving