Heb je plannen om volgend jaar zomer een zeiljacht te huren in het buitenland ? Op de meeste zeilvakantiebestemmingen is het hebben van een Vaarbewijs vereist. Vaarbewijs 1 (en 2) geldt in het buitenland als International Certificate of Competence (herkenbaar aan het ICC log op het Vaarbewijs 1). Met dit ICC bewijs huur je een zeiljacht legaal én is het zeiljacht all-risk verzekerd.

Ook al gelden er andere regels voor een Vaarbewijs 1 en 2 in Nederland, de meeste verhuurbedrijven in het buitenland hebben de volgende vereisten :  

  • Huur je een zeiljacht tot 40ft, heb je Vaarbewijs 1 nodig.
  • Huur je een zeiljacht groter dan 40ft, dan is Vaarbewijs 2 nodig.

Haal je vaarbewijs met gemak

Het hebben van een vaarbewijs is één ding, het behalen is een ander verhaal. Je moet echt even je tanden in de stof zetten om het examen te kunnen maken. Om het onze deelnemers en iedereen die het vaarbewijs wil halen gemakkelijk te maken, bieden wij speciale vaarbewijscursussen aan. In 1 dag bereid je je voor op VBI en in 2 dagen voor VBII. Niet online, maar op een prettige locatie in Muiden en uiteraard coronaproof.    

Nu is het een goed moment

De herfst is begonnen, de blaadjes zijn van de bomen en de regen komt (soms) met bakken uit de hemel. Een goed moment dus om je voor te bereiden op het komende vaarseizoen. Je kunt je voor 2022 jaar nog inschrijven voor de volgende cursussen.

Vaarbewijs I Cursus

Onze zeilinstructeur Jochem neemt je aan de hand van bestaande documentatie in één cursusdag mee in de theorie die nodig is om Vaarbewijs I te kunnen halen. De cursus geeft extra verdieping en gaat in op specifieke vraagstukken. Het behalen van Vaarbewijs I is vrijwel verzekerd.

Data 2022 & 2023*
zaterdag 10 december > aanmelden
zaterdag 14 januari > aanmelden

Kosten: € 178,- incl. boek + lunch.

Vaarbewijs II Cursus

Heb je Vaarbewijs I in de pocket? Dan kun je starten met Vaarbewijs II. De stof is uitgebreider en complexer. Eén cursusdag is daarvoor te kort. De instructeur neemt alle tijd om de theorie en de oefeningen te bespreken en vragen te beantwoorden waardoor je goed voorbereid het examen tegemoet gaat.

Na afloop van de cursus stuurt de opleider de presentatie als naslagwerk.

Data 2023*

zondag 29 januari + 5 februari > aanmelden

Kosten: € 278,- incl. lunch.

*De cursus gaat door bij minimaal 4 deelnemers

Het examen

Na afloop van de cursus reserveer jezelf bij het CBR een datum om je examen te doen, dit regel je dus zelf.
Er zijn 21 locaties in om examen te doen, als het op een locatie vol is kijk dan op een  andere locatie in Nederland of er plek is.

Even voorstellen...

De vaarbewijscursussen worden gegeven door Jochem Ploegmakers. Daar zijn wij heel blij mee, want Jochem mag zich rekenen tot een van de meest ervaren en bekwame vaardocenten. Hij heeft de redactie gedaan van het boek Leidraad voor het Vaarbewijs (krijg je van ons cadeau bij VBI) en maakt van de toch wel droge stof een prettig en vrolijk leermoment. Naast gediplomeerd (zee)zeilinstructeur bij Zeilschool Muiden is hij examinator voor het CWO op kajuitjachten en geeft hij al meer dan 25 jaar zeilonderwijs. Een mooie bijkomstigheid... hij kent de Griekse wateren op zijn duimpje!

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving