Op het water is het hét gesprek van de dag. Het is zelfs opvallend hoe trots bijna iedereen is op het zelf verworven documentje dat toegang geeft tot alle nationale en internationale wateren. Terecht, want de noodzaak voor het hebben van een vaarbewijs wordt steeds groter. We hebben het lang kunnen ondervangen, maar ook in Griekenland en Italië zijn deze zomer eerste controles van de Port Police geweest.

Haal je vaarbewijs met gemak

Het hebben van een vaarbewijs is één ding, het behalen is een ander verhaal. Je moet echt even je tanden in de stof zetten om het examen te kunnen maken. Om het onze deelnemers en iedereen die het vaarbewijs wil halen gemakkelijk te maken, bieden wij speciale vaarbewijscursussen aan. In 1 dag bereid je je voor op VBI en in 2 dagen voor VBII. Niet online, maar op een prettige locatie in Muiden en uiteraard coronaproof.    

Nu is het een goed moment

De herfst is begonnen, de deuren gaan weer dicht, de blaadjes vallen van de bomen en de regen komt (soms) met bakken uit de hemel. Een goed moment dus om je voor te bereiden op het komende vaarseizoen. Je kunt je voor dit jaar nog inschrijven voor de volgende cursusdagen:

Vaarbewijs I

1 zaterdag  –  9.30 tot 17.30 uur
7 of 14 november of 12 december

€ 179,- incl. boek + lunch.
Meld je hier aan voor Vaarbewijs I

Vaarbewijs II

Twee zondagen –  9.30 tot 17.30 uur
15 november + 22 november

€ 249,- incl. lunch.
Meld je hier aan voor Vaarbewijs II

Onze VB-cursussen gaan door bij 4 deelnemers. Je schrijft je zelf in voor het examen bij het CBR. Vooralsnog bestaat het examen alleen uit theorie.

Even voorstellen...

De vaarbewijscursussen worden gegeven door Jochem Ploegmakers. Daar zijn wij heel blij mee, want Jochem mag zich rekenen tot een van de meest ervaren en bekwame vaardocenten. Hij heeft de redactie gedaan van het boek Leidraad voor het Vaarbewijs (krijg je van ons cadeau bij VBI) en maakt van de toch wel droge stof een prettig en vrolijk leermoment. Naast gediplomeerd (zee)zeilinstructeur bij Zeilschool Muiden is hij examinator voor het CWO op kajuitjachten en geeft hij al meer dan 25 jaar zeilonderwijs. Een mooie bijkomstigheid... hij kent de Griekse wateren op zijn duimpje!

NauSYS iFrame test

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving