Dag 15, 25 boten

Ik kom hier nooit meer weg. Het was ook een idioot plan, door alle provincies liften over het water. Met een liftbord langs de kant van het water gaan staan en dan van boot naar boot steeds een stukje verder komen. Waarom bedenk ik altijd van die waanzinnige plannen? Sinds ik het bedacht heb, is er al minstens tien keer tegen mij gezegd: 'Liftend per boot door Nederland? Dat heeft nog nooit iemand gedaan.' Nee, logisch. Ik begrijp nu dus waarom: het is niet te doen.

Vanochtend ben ik hier gedropt en nou sta ik hier. Ik dacht dat dit een goede overstap zou zijn. 'Je mag verder mee, hoor,' had de schipper gezegd. 'Nee, kan niet, jullie gaan de verkeerde richting uit, naar het oosten en ik moet naar het westen,' was mijn antwoord. Zo gaat het elke dag. Week in, week uit. Ik hol bijna altijd meteen die steiger weer af. Jagen. Een nieuwe boot vinden. Er hoeft maar iemand aan boord te zeggen 'O kijk, daar is de haven' of mijn schouders gaan omhoog, mijn spieren spannen aan, mijn bloed verzamelt in het startvak. Mijn shot is uitgewerkt. Ik moet weer scoren. Gejaagd het land door. Het is één van de dingen waar ik tijdens mijn bootliftronde spijt van heb.

Fragment uit 'Steigerjunkie'

Omslag van het boek en rechts het affiche van de voorstelling.

Vorig jaar liftte Wieke van Oordt over het water door Nederland. Tientallen wildvreemden namen haar mee. Ze lieten hun boot zien, vertelde over hun waterverleden, hun vaarplannen. Ze deelden heel even hun wereld, lieten de regio zien, lieten zien waar ze vandaan kwamen. Ze mocht onderdeel zijn van de bemanningen en deelgenoot van hun wereldbeeld. Vorig jaar heeft ze een wereldreis gemaakt in eigen land. Over de reis heeft Wieke in NRC Handelsblad een serie verhalen geschreven en nu is er het boek. Een geweldig boek wat je niet mag missen! Kopen kun je het hier.

Wil je het boek liever winnen? Dat kan als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief en dit blog deelt op Facebook. Eind oktober maken we de winnaar bekend.

-

Naast het boek is er de voorstelling, Steigerjunkie. Ze komen langs met een 50 minuten durende voorstelling, die gebaseerd is op het boek. Wil je dat ze de voorstelling bij jullie in het clubhuis spelen? Op de vereniging? Of waar dan ook? Kan. Mail naar wieke@wiekevanoordt.nl

NauSYS iFrame test

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving