De keuze is helaas beperkt op dit moment maar een paar Europese bestemmingen zijn nog (enigszins) mogelijk. Hieronder lees je onze top 5 van ‘code oranje naar code geel’.

5 - Turkije is weer geopend, maar is er nog wel een oranje reisadvies. Een vakantie wordt dus afgeraden. Wil je er toch op zeilvakantie? Dan dien je bij terugkomst in Nederland 10 dagen in quarantaine te gaan. Een zeiljacht huren kan nog prima tot November vanuit Bodrum, Fethye, Gocek en Marmaris.

4 - Voor Kroatië is het reisadvies al op 21 juli veranderd van geel naar oranje vanwege een toename in het aantal besmettingen. Na een verblijf daar is er een verplichte thuisquarantaine van 10 dagen. Wil je toch nog even nazomeren in Kroatië? De meeste bestemmingen zijn open tot half oktober. Vertrekhavens Zadar, Sibenik en Split zijn goed aan te reizen.

3 - Vanaf 1 september is er geen negatieve coronatest meer nodig als je naar Griekenland op vakantie gaat. Het reisadvies voor de Griekse eilanden zijn op 8 september aangepast naar code oranje. Het vasteland en het schiereiland Peloponnesos blijven geel. Zo kan er nog gevaren worden vanuit o.a. Athene, Lavrion, Volos en Preveza. Allemaal vertreklocaties vanaf het vaste land.

2 - Sinds 3 juni zijn de grenzen voor Italië open voor alle Europese landen. Om Italië in en uit te reizen dien je een gezondheidsformulier vooraf ingevuld te hebben. Het najaar is ideaal voor de gevorderde zeiler om te genieten van de geweldige Italiaanse kustlijn. Wel kortere zeildagen nu, dus lekker lang tafelen met een goed glas wijn! Vertrek aankomende week nog vanuit o.a. Sardinië, Salerno of Sicilië.

1 -Zweden was het laatste Scandinavische land dat nog code oranje had. Dat had te maken met de hoge mate van besmettingen. Inmiddels is het coronavirus onder controle en is het reisadvies voor Zweden aangepast naar code geel. Combineer een stedentrip naar Stockholm met een midweek zeilen vanuit de nabije vertrekhavens.

Tip: De meeste vliegmaatschappijen hebben door de veranderingen hun vluchtschema aangepast. Er wordt nog wel dagelijks gevlogen naar populaire bestemmingen in de bovengenoemde landen. Onze zeilspecialisten kunnen u per land het juiste advies en tips geven.

Genieten in de herfstvakantie!

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving