Tijdens onze vakanties komen wij het liefst in de beste restaurants, eten we de plaatselijke specialiteiten en laten we ons goed informeren over de allerbeste wijn uit die streek. Na een geweldige avond (details houden we wijselijk achter ;-) besluiten we de volgende ochtend… ‘We nemen een hele doos van die lekkere wijn mee naar Nederland’ (Al past het eigenlijk helemaal niet meer in de auto, het zal mee!) Want dit bijzondere gevoel en die geweldige smaak willen we thuis ook ervaren! Herkenbaar?

Direct bij thuiskomst maak ik het overheerlijke Mediterraans gerecht en salade waar we natuurlijk in details de foto’s van hebben. De wijnglazen worden nog extra goed gepoleerd en met een statig gebaar schenk ik de glazen al likkebaardend vol.

Maar wat is dat? Abrupt is het ondergaande-zon-gevoel compleet verdwenen. De wijn smaakt totaal anders... We checken het etiket van de fles met de foto’s op onze mobiel en die zijn toch echt hetzelfde! Hoe is het mogelijk?

Vakantiebeleving

Onze wijnexpert zegt daar het volgende over: ‘Toen jij de lokale wijn bij het restaurant aan het water proefde, was je verkocht. Maar we vergeten dat de setting op vakantie meestal niet dezelfde setting is als thuis. Doordat jij op vakantie ultiem geniet, laat je het dagelijkse ritme los. Dit zorgt ervoor dat je een heel andere wijnbeleving ervaart. De sfeer bij dat restaurant bij het water met die ondergaande zon is namelijk een echte vakantiesfeer die zorgt voor ontspanning. Hoe gezellig het thuis ook is, de wijn smaakt dan toch echt anders’.

Temperatuur van de wijn

In het buitenland weten ze precies op welke temperatuur de wijn het beste geserveerd kan worden. Zo wordt rode wijn in het buitenland vaak licht gekoeld geschonken wanneer het buiten heel warm is. Dit is heel anders dan de kamertemperatuur waarop wij onze wijnen vaak schenken. Daardoor komen de aroma’s van de wijn niet helemaal los en ervaar je deze heel anders dan dat je tijdens je vakantie deed.

Conclusie: We moeten vaker op (zeil)vakantie!

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving