Trolley Trauma

Welke beurzen zijn er dit jaar?

Gaan we ze ooit vergeten? De Big shoppers en trolleys, volgepropt met folders, pennen, ballonnen voor de kleinkinderen (jaja…) en restjes eten... Zeulend vanaf de Jaarbeurs naar perron 16 om nog net de intercity naar huis te halen.

En toch, als reisaanbieder kijken wij ieder jaar uit om minimaal 1 x per jaar deel te nemen aan een Beurs. Passend bij de doelgroep. Het afgelopen jaar zijn de meeste beursdeuren gesloten gebleven, maar hoe ziet het er dit jaar uit?

Hierbij een overzicht van de meest Zeilvakantie-gerateerde beurzen :

Vakantiebeurs Jaarbeurs Utrecht, Januari

De Vakantiebeurs is toch wel de meest bekende reisbeurs van Nederland. Sinds de jaren '70 een jaarlijks uitje in de maand januari en inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement met gemiddeld 100.000 bezoekers per jaar.  

Laatste nieuws: In verband met Covid-19 zal de Vakantiebeurs plaatsvinden in de week van 8 t/m 11 april. (Onder voorbehoud).

Boot! Dusseldorf, Januari

De Düsseldorf International Boat Show, beter bekend als Boot Düsseldorf of gewoon Boot, is een van 's werelds belangrijkste bootshows. Met ongeveer 1.600 exposanten uit meer dan 50 landen met gemiddeld 250.000 bezoekers per jaar wordt Boot Düsseldorf beschouwd als een maatstaf voor de internationale boot- en watersportindustrie.

Laatste nieuws: Messe Düsseldorf heeft donderdag 21 januari besloten om Boot Düsseldorf 2021 te annuleren. Dit vanwege de aanhoudende coronapandemie en de daarmee samenhangende wereldwijde maatregelen. Afgelopen december werd bekend dat Boot Dusseldorf 2021 van januari naar april zou verschuiven, maar nu wordt de editie van dit jaar helemaal gecanceld en opent de botenbeurs de deuren pas weer in 2022.
‍

Boot Holland WTC Expo Leeuwarden, Februari

Boot Holland staat traditiegetrouw bekend als dé plek waar het watersportseizoen begint. 30 jaar Boot Holland werd afgelopen jaar dan ook nog goed gevierd. Deze editie was een succes, Ongeveer 26.000 nationale en internationale bezoekers wisten hun weg te vinden naar het WTC Expo Leeuwarden.

Laatste nieuws : De 31e editie van Boot Holland in Leeuwarden, die gepland stond voor februari 2021, gaat niet door. De organisatie heeft vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus besloten de beurs voor 2021 te annuleren. Het goede nieuws: De volgende editie staat nu gepland voor 9 t/m 13 maart 2022.  

Hiswa Rai Amsterdam, Maart

Wie kent deze beurs niet? De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie.

Echter… RAI Amsterdam is gestopt met de HISWA Amsterdam Boat Show. Aanleiding voor dit besluit zijn de veranderingen in de markt en de vraag van deelnemende exposanten naar één sterk watersportevenement in Nederland. In maart 2020 vond de 65ste editie en daarmee de laatste HISWA Amsterdam Boat Show plaats. Een icoon, dus eigenlijk best jammer!!

De HISWA te water bestaat nog wel en is dit jaar van 1-5 september.

Nu de vraag… Hoe vullen we onze trolleys met nieuwe inspiratie?  

Met de opkomst van aantrekkelijke digitale platforms en direct sales, zijn beurzen niet langer het enige kanaal om inspiratie op te doen voor uw volgende reis. Bovendien kunnen kleinere en meer lokale aanbieders (reisbureaus) aantrekkelijker zijn in het aanbod van zeilvakanties.

Welkom in het tijdperk voor het digitaal plannen van een vakantie. Zelfs onze ouders zijn hier inmiddels mee bekend, dus dat gaat jou ook vast lukken. Zo niet, helpen we je graag!

En nog een troost voor sommige heren: … we hebben altijd nog onze vertrouwde woonboulevard! 😉

‍

NauSYS iFrame test

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving