Trolleys vol inspiratie

Welke beurzen zijn er in 2023?

Daar gaan we weer! De Big shoppers en trolleys, volgepropt met folders, pennen, ballonnen voor de kleinkinderen (ja, ja…) en restjes eten... Zeulend vanaf de Jaarbeurs naar perron 16 om nog net de intercity naar huis te halen.

En toch, als reisaanbieder kijken wij ieder jaar uit om minimaal 1 x per jaar deel te nemen aan een beurs passend bij de doelgroep. De afgelopen 2 jaar zijn de meeste beursdeuren gesloten gebleven, maar hoe ziet het er dit jaar uit?

Hierbij een overzicht van de meest Zeilvakantie-gerelateerde beurzen in 2023:

Vakantiebeurs Jaarbeurs Utrecht, Januari

De Vakantiebeurs is toch wel de meest bekende reisbeurs van Nederland. Sinds de jaren '70 een jaarlijks uitje in de maand januari en inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement met gemiddeld 100.000 bezoekers per jaar.  

Hét echte vakantiegevoel. Je beleeft het bij Vakantiebeurs | 12 t/m 15 januari 2023 bij Jaarbeurs, Utrecht.

Boot! Dusseldorf, Januari

De Düsseldorf International Boat Show, beter bekend als Boot Düsseldorf of gewoon Boot, is een van 's werelds belangrijkste bootshows. Met ongeveer 1.600 exposanten uit meer dan 50 landen met gemiddeld 250.000 bezoekers per jaar wordt Boot Düsseldorf beschouwd als een maatstaf voor de internationale boot- en watersportindustrie.

In 2023 zet boot Düsseldorf haar sluizen weer open voor bezoekers vanuit de hele wereld! 9 themawerelden & actiegebieden met meer dan 1500 exposanten, speciale voorstellingen en de laatste boot- en zeiltrends. Boek je tickets nu!

Na twee afgeblazen edities als gevolg van de Covid pandemie staat Boot Düsseldorf 2023 gepland van 21 t/m 29 januari 2023.
‍

Boot Holland WTC Expo Leeuwarden, Maart

Boot Holland staat traditiegetrouw bekend als dé plek waar het watersportseizoen begint. 30 jaar Boot Holland werd afgelopen jaar dan ook nog goed gevierd. Deze editie was een succes. Ongeveer 26.000 nationale en internationale bezoekers wisten hun weg te vinden naar het WTC Expo Leeuwarden.

Dé aftrap van het watersportseizoen. Boot Holland van 8 t/m 12 maart 2023 in WTC Expo Leeuwarden.

Hiswa te water, September

Wie kent de Hiswa niet? De HISWA Amsterdam Boat Show was het grootste evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Echter… RAI Amsterdam is gestopt met de HISWA Amsterdam Boat Show. Aanleiding voor dit besluit zijn de veranderingen in de markt en de vraag van deelnemende exposanten naar één sterk watersportevenement in Nederland. In maart 2020 vond de 65ste editie en daarmee de laatste HISWA Amsterdam Boat Show plaats. Een icoon was het, dus eigenlijk best jammer!

Sinds 2018 vindt de Hiswa te Water, de grootste in-water bootshow van Noord-Europa, plaats in de Batavia Haven in Lelystad.

Naast alle mooie boten in de haven en fraaie stands op de kade is er nog veel meer te doen. Demonstraties op de kade, proefvaren in de haven, heerlijk eten op een van de terrasjes en een bezoek aan Batavia Stad Fashion Outlet of Batavia Museum. Thema tours door de haven begeleidt door een specialist van de beurs.

De volgende HISWA te water is van 30 augustus t/m 3 september 2023.

Nu de vraag… Hoe vullen we onze 'trolleys' met nieuwe inspiratie?  

Met de opkomst van aantrekkelijke digitale platforms en direct sales, zijn beurzen niet langer het enige kanaal om inspiratie op te doen voor uw volgende reis. Bovendien kunnen kleinere en meer lokale aanbieders (reisbureaus) aantrekkelijker zijn in het aanbod van zeilvakanties.

Welkom in het tijdperk voor het digitaal plannen van een vakantie. Zelfs onze ouders zijn hier inmiddels mee bekend, dus dat gaat jou ook vast lukken. Zo niet, helpen we je graag!

En nog een troost voor sommige heren: … we hebben altijd nog onze vertrouwde woonboulevard! 😉

‍

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving