garantiefonds

Wanneer je op vakantie gaat wil je geen onnodige stress, zorgen tijdens de reis of gezeur na de reis. Daarom is het verstandig om eens goed te kijken naar een reis- en annuleringsverzekering. Er is keuze genoeg maar welke heb je nu echt nodig?

Reisverzekering voor vakanties zonder zorgen

Een reisverzekering keert niet alleen geld uit bij schade, maar zorgt ook voor concrete hulp bij problemen in het buitenland. Daarvoor is de alarmcentrale die 24 uur per dag bemand is met hulpverleners. Zo kan de alarmcentrale jou van noodgeld voorzien of van een advocaat wanneer je die nodig hebt. Wil je weten of een ziekenhuis wel betrouwbaar is? Bel de alarmcentrale. Moet je snel terug naar Nederland omdat iemand in de naaste familie ernstig ziek is geworden? De alarmcentrale coördineert het en zij betalen ook jouw vliegticket.

Annuleringsverzekering voorkomt financiële pech

Een andere verzekering die nuttig kan zijn als je een vakantie boekt is de annuleringsverzekering. Deze zorgt ervoor dat je geheel of gedeeltelijk schadeloosgesteld wordt als je onverwacht niet op reis kan door bijzondere omstandigheden. Je bent dan je geld voor een geboekte vakantie niet kwijt.

Wat is de dekking in geval van corona?
De meeste reisverzekering aanbieders hebben hun dekking op de reisverzekering uitgebreid met een quarantainedekking wanneer je reist naar een bestemming met een groen of geel reisadvies. Dit geldt voor zowel de kortlopende als de doorlopende reisverzekering. Hiervoor hoef je geen extra premie te betalen!

Met de quarantainedekking ben je verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op je bestemming moet blijven wanneer de (lokale) overheid je individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet (met uitzondering van cruiseschepen).

Als jij of iemand van je gezin vlak voor vertrek van je zeilvakantie positief wordt getest dan krijg je de reissom vergoed. Als je de annuleringsverzekering hebt afgesloten tenminste. Dus geen 'gedoe' meer met vouchers of eindeloos wachten totdat je je reissom weer terug hebt.

Vaarpolis (Borgverzekering)

Bij het huren van een zeiljacht betaal je ter plaatse bij de verhuurder een borg. Deze borgsom bedraagt meestal tussen de 1000,- euro en 2.500 euro. De zeiljachten zijn allen allrisk verzekerd door de eigenaar, echter betaal je voor het meenemen van het zeiljacht altijd een borg. Beschadigt u een gehuurde zeil- of motorboot? Dan is het mogelijk dat u hiervoor aansprakelijk wordt gesteld. Met deze dekking bent u hiervoor verzekerd. Deze Vaarpolis vergoed de waarborgsom die u betaalt bij vertrek met de boot. Dat doen zij tot maximaal € 2.500,-. U betaalt 15% van de waarborgsom als eigen risico. Deze dekking geldt alleen voor vaarvakanties in Europa.

Wat kan je verzekeren op een reisverzekering?

In het verleden kon je nog wel eens dubbel verzekerd zijn met een reisverzekering. Nu is dat niet het geval omdat je zelf kan bepalen welke dekkingen je kiest. Heb je al een ongevallenverzekering dan kan je dit uitsluiten op je reisverzekering. We geven een aantal voorbeelden van de dekking die je kan kiezen of uitsluiten:

• Ongevallen
• Bijzondere sporten
• Medische kosten
• Annuleringsdekking
• Reisrechtsbijstand
• Autohulppakket

Je bepaalt zelf hoe je verzekerd wilt zijn en daarom betaal je nooit te veel.

Heb je nog vragen? Stel ze ons gerust. We helpen je graag!

NauSYS iFrame test

ReizenReizen
Auto Huren bij easyterra

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving