garantiefonds

Als je met het gezin op vakantie gaat is de vrouw kapitein, want… zij beslist! Welk land jullie naartoe gaan, welke regio, maar ook het type accommodatie. Denk maar niet dat dit eenvoudig is… want een vrouw is ook kieskeurig. Ze wil net als in een relatie een bijzondere locatie, praktisch, gemak en ook graag een beetje avontuur!

En het leuke is… uiteindelijk mag de man betalen. Dit is geen tekst van een zeer ervaren vrouw, maar hier is ooit een onderzoek naar geweest! Wat opvalt in het onderzoek is dat de vrouw, bij alle zaken waar geld niet meespeelt, de beslissingen maakt. De vrouw is daarmee in het hele proces van het boeken van de reis dominant. Dus zij zoekt en boekt.

Vrouwen oriënteren zich vaak urenlang op internet, mannen maar gemiddeld 80 minuten.

Als de vrouw dan eenmaal de reis heeft uitgezocht en betaald mag worden, komt de man pas om de hoek kijken. We zien wel steeds vaker dat de vrouw haar eigen gegevens invult wanneer er wordt gevraagd wie de hoofdboeker is. Een opvallende verandering dus in het ‘rollenpatroon’.

Best grappig te kunnen vertellen dat dit bij het boeken van een zeilvakantie toch anders gaat. De man heeft hier (nog steeds) een absolute meerderheid. Als we kijken naar het communicatieproces van aanvraag tot boeken, zien we dat vaker de man een aanvraag doet via de website. De vrouw pakt vaker de telefoon en laat haar vooraf goed informeren over praktische aangelegenheden. Zodra het voorstel is gedaan is het de man weer die de telefoon pakt over de technische kant van een zeiljacht.

Ja, de man maakt de bootkeuze! Daar tegenover staat vaak een weekje hotel of een wandelvakantie in de bergen gekozen door… de vrouw!

Wie van jullie is de kapitein? Laat het in de reacties weten want we zijn heel benieuwd.


Hierbij nog
een leuke tip om je vrouw enthousiaster te maken voor een zeilvakantie (indien nodig😉) :
‘Wist je dat er ook een boodschappenservice op locatie is? Net als bij onze Albert kun je vooraf de bestelde boodschappen in o.a. Kroatië bij jouw zeiljacht laten bezorgen. Verder zijn alle bedden opgemaakt bij aankomst en schoonmaken bij vertrek hoeft niet. Alleen nog de tassen inpakken en gaan. Dat wordt genieten!

NauSYS iFrame test

ReizenReizen
Auto Huren bij easyterra

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving