Ken je deze fantastische zeilvakantie bestemming al? Zie jij je al varen in kerstvakantie tussen de wilde, onbewoonde eilandjes en riffen van de fabelachtige Tobago Cays?

De Tobago Cays staan bij zeilers bekend als één van de meest spectaculaire gebieden in het Caribisch gebied. Ze zijn gelegen op de zuidelijke eilanden van de Grenadinen. Een archipel bestaande uit vijf kleine onbewoonde eilanden: Petit Rameau, Petit Bateau, Baradal, Petit Tobac en Jamesby. Samen vormen deze eilanden een nationaal park en natuurreservaat. Het Tobago Cays Marine Park.

Het park bestaat grotendeels uit een enorme lagune omgeven door het beroemde hoefijzerrif. Stel je hier je zeilvakantie eens voor… Ondiepe, kristalheldere lagunes vol met zandschildpadden en kleurrijke vissen, omgeven door levendige koraalriffen en afgelegen witte zandstranden.

Duiken en snorkelen is onvergetelijk in de Tobago Cays

Neem een duik

Een onvergetelijke duikervaring in de Tobago Cays wil je niet missen! Er zijn mogelijkheden voor elk niveau. Duiken in het hoefijzer lagunegebied biedt ondiepe, gemakkelijkere duiken met een verscheidenheid aan levendige harde en zachte koralen. Zachtaardige verpleegstershaaien en adelaarsroggen worden hier veel gezien. Ben je een Stingray-fan? Dan moet je zeker World’s End Reef bezoeken, waar vele roggen zijn ingegraven in het zand en hele scholen gevlekte adelaarsroggen in formatie lijken te zweven.

Gevorderde duikers willen de onderwaterwereld bij Sail Rock niet missen! Deze duikervaring is prachtig met kleurrijk koraal, een grot, pijlstaartroggen en een oud verweerd kanon.

Snorkelen in de ondiepe lagune rond de eilanden is ook fantastisch. Bijna zeker dat je er kunt zwemmen met groene in de beschermde wateren rondom Baradal. De kustzijde van het rif is ook uitstekend geschikt om te snorkelen, waar een overvloed aan vis en koraal is.

Nog meer moois

Naast de mooiste onderwaterwereld zijn er nog meer avonturen te zien en te beleven. Catholic Rock Bird Sanctuary is een beschermd gebied voor nestelende zeevogels en rustende kolonies. Wandelpaden doorkruisen de eilanden Petit Rameau en Petit Bateau, waar je kunt wandelen tussen een overvloed aan tropische flora en fauna, waaronder leguanen. Vergeet je camera niet voor de mooiste foto’s en video’s!

Kerstdiner op het strand

Er zijn geen restaurants op de onbewoonde eilanden, maar er is onvergetelijke diner optie. Een barbecuediner op het strand! Dit diner wordt georganiseerd door ‘bootjongens’ die van boot naar boot gaan en reserveringen maken. Je krijgt de meest verse kreeft, snapper en schelpdieren die je ooit hebt geproefd. Geniet met een koel briesje, zacht kabbelende golven en stealdrum muziek. Zo’n kerstdiner vergeet je niet meer!

Zeilvakantie mogelijkheden in de Tobago Cays

Ben je een ervaren zeiler? Dan kun je ervoor kiezen om zelf aan het roer te staan tijdens een bareboat yacht charter. Heb je minder ervaring kies dan voor een charter met schipper. De schipper zorgt voor de navigatie en zal je mooiste plekken laten zien.

Je kunt ook kiezen voor een ultieme privé-charterervaring. Je hebt dan een all-inclusive jacht met bemanning een kapitein en chef-kok om je vrienden en familie te verwennen met eindeloos avontuur en de heerlijkste gerechten tijdens het varen tussen de prachtige eilanden.

Als een volledig privéjacht teveel is dan is een all-inclusive cabin charter een goed alternatief. Hierbij huur je een hut met eigen badkamer aan boord van een catamaran met bemanning.

Blijf niet langer dromen

Wil je nog iets weten of een offerte aanvragen voor een zeilvakantie in de Tobago Cays? We helpen je graag verder om je dromen uit te laten komen!

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving