Ziet je het al voor je? ... een dame op hakschoentjes die de steiger op komt lopen met twee grote hardcase koffers... En daarachter de man in rode lange broek Ā met een kar vol boodschappen voor (wat zal het zijn) een maand... En daar overheen nog de zeilpakken met laarzen!

Gemak dient de mens en een goede voorbereiding is zeker heel belangrijk, maar wat hebben we nu ECHT nodig aan boord? Ā Zo kort voor het hoogseizoen delen we daarom ook graag onze tips over inpakken en de juiste kleding.

Reis je met de auto richting je zeilbestemming, denk er dan aan dat niet alles wat in jouw achterbak past, ook past en mee kan op een zeiljacht. Harde koffers zijn op een zeiljacht nogal onhandig. Gebruik opvouwbare reistassen (bijvoorbeeld deze koffer), je kunt ze makkelijk wegstoppen in een van de bakskisten van het jacht. (bakskisten zijn de bakken onder de bank in de kuip buiten)

Om inpakstress te voorkomen is het handig om een afvinklijstje te maken. Hier vind je onze versie. Heb je eenmaal een persoonlijke lijst gemaakt? Bewaar deze dan goed, want deze kan volgend jaar weer goed van pas komen!

Wat mag er absoluut niet ontbreken op deze zeilvakantie-checklist? Betaalpassen & contant geld, ID/Paspoort, het vaarbewijs, kleding, zonnebrand, make-up en natuurlijk je tandenbostel. Begin op tijd met het maken van het lijstje zodat je de dag voor vertrek met een gerust hart jouw tas(!) kan inpakken.

Wat je beter thuis kan laten is je werk-laptop, warme kleding (1 sweater is genoeg), je schoonmoeder, maar ook een fohn of krultang.

Eenmaal aangekomen op je bestemming raden wij aan om lekker op je slippers en met lichte kleding aan boord te stappen voor de zeilvakantie van je leven! In veel blogs over zeilkleding wordt aangeraden om schoenen met veel grip te dragen. Dit is meer bedoeld voor fanatiek zeilen op een wat ruwere zee, vandaar dat wij voor o.a. Kroatiƫ en Griekenland aanraden om lekker je slippers of sandalen aan te trekken. Je zult ervaren dat je overdag vaak alleen je badkleding draagt en in de avond een short met shirt/polo, dus laat je zeilpakken met laarzen rustig thuis. Na regen komt al heel snel het zonnetje door, dus dan is alles zo weer droog aan boord. Ook jijzelf!

Wil jij meer advies over kleding en benodigdheden tijdens de zeilvakantie? Mail ons gerust! Ons team bestaat uit zeer ervaren zeilers die klaar staan om jou te adviseren!

NauSYS iFrame test

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving