Zorgeloos zeilen op de Griekse zee

“Ben je er klaar voor Eliza?” De enthousiaste stem van mijn goede vriendin Lisa haalt mij uit een dagdroom. De ochtendzon warmt ons op terwijl we over de boulevard van Lefkas stad struinen. In Griekenland is er altijd wel iets nieuws om te ontdekken en ook nu ben ik klaar voor een nieuw avontuur. In de verte zie ik de masten van de zeilboten in de haven al op en neer deinen. De vlinders beginnen te kriebelen als ik vooruitdenk aan de week op zee die ons te wachten staat…

Het is niet onze eerste dag op Lefkas. De afgelopen dagen hebben we doorgebracht bij één van mijn fijne vakantieadresjes, Vertzamo Villas. Deze vier villa’s zijn zoveel mogelijk om de bestaande natuur gebouwd, waardoor je je eigenlijk in het midden van een Griekse jungle vol olijfbomen begeeft. In een schaduwrijk plekje bij het privézwembad heb ik in één keer mijn nieuwste boek uitgelezen.

Waar we een paar uur geleden nog in de bewoonde wereld waren, hoor ik nu alleen het rustgevende geluid van de golven die tegen de zeilboot slaan. Rustig dobberen we op onze eigen boot voor een afgelegen baaitje bij Antipaxos. Ik kom helemaal tot rust bij het idee dat de azuurblauwe zee mijn uitzicht voor deze week zal zijn. Samen met onze schipper Loukas stippelen we een route uit langs de eilandjes Paxos, Meganisi, Sivota en Erikousa. Hij kent deze omgeving op zijn duimpje! Door zijn tips weten we precies waar we moeten zijn om de verborgen grotten, bijzondere lagunes en indrukwekkende rotspartijen te ontdekken. Loukas vertelt dat we met een beetje geluk zelfs dolfijnen of zeeschildpadden tegen kunnen komen tijdens onze zeiltocht!

Terwijl ik op het dek een eerste slok van mijn Retsina wijntje neem, denk ik stiekem vooruit aan de komende weken. Wat een geluk dat we Griekenland niet direct na deze zeiltocht hoeven te verlaten. Door die extra nachtjes op Lefkas kunnen we in alle rust nagenieten van deze onvergetelijke ervaring op de Ionische Zee. Terwijl ik uitkijk over de indrukwekkende rotspartijen kom ik langzaam uit de dagdroom. De avond begint te vallen en de rotsen kleuren langzaam rood door de ondergaande zon. Ik slaak een zucht van geluk. De komende avonden slapen we onder een prachtige sterrenhemel…

Wil jij meer weten over mijn zeilvakanties in de Ionische Zee? Kijk dan even hier.

Geschreven door Eliza. Waar iedereen rechts afslaat, sla ik linksaf. Zo ontdek ik de meest bijzondere bestemmingen en vakantieadresjes. Nieuwsgierig? Check mijn website elizawashere.nl

NauSYS iFrame test

Meer inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Heb je een vraag ?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving