Martinique

Gelegen in het hart van de Caribische archipel

Martinique is officieel een overzeese regio van Frankrijk en is het juweel van de Franse Caribbean. U vindt prachtige witte stranden aan de zuidkust en zwarte stranden aan de noordkust. Het is een ideale starthaven voor een tocht naar andere eilanden, waaronder St. Lucia en de Grenadinen.

Martinique is centraal gelegen in het hart van de Caribische archipel, een deel van de Bovenwindse eilanden. Afgelegen baaien perfect om te zwemmen en snorkelen, riffen, ongerepte vissersdorpjes, warmwaterbronnen, weelderige regenwouden, ruige toppen en exotische bloemen en overal fruit – het eiland wacht op u!

De hoofdstad is Fort-de-France, die elk aspect van de Franse cultuur met stijl en panache viert - van de voortreffelijke keuken tot de elegante verfijning van de resorts en hotels. Winkels, kunstgaleries, theaters en musea stralen de Franse cultuur uit. Mannen spelen jeu de boules op de pleinen, terwijl de toeristen genieten van een drankje bij één van de cafés.

Een aanlokkelijke West-Indische warmte en vriendelijkheid, gecombineerd met al het Franse, creëert een unieke manier van leven. De basis bij Le Marin ligt op slechts een korte autorit van de luchthaven. De jachthaven ligt aan het einde van een prachtige lagune en heeft alle faciliteiten die een zeiler kan wensen: een goed uitgeruste watersportwinkel, een supermarkt en verschillende restaurants. De jachthaven van Le Marin is zeer centraal gelegen en één van de grootste jachthavens in het Caribisch Gebied. Vanuit Le Marin kunt u perfect de vele eilanden ontdekken.

Ontdek de hoogtepunten

• Bekijk de kleurrijke bloemen en bomen bij Jardin de Balata
• Snorkel bij Anse d’Arlet en zoek naar de lokale groene schildpadden.
• Bezoek de rum-distilleerderijen en proef de lokale drank die hier al eeuwen wordt geproduceerd
• Maak een wandeltocht naar de populaire watervallen bij LesGorges de la Falaise
• Zeil naar de Tobago Cays

Routesuggestie

Dag 1: Aankomst Le Marin
Dag 2:
 Le Marin - Petite Anse d’Arlet
Dag 3:
 Petite Anse d’Arlet - FortLouis
Dag 4:
 Fort Louis - Rodney Bay, St.Lucia - Marigot Bay, St. Lucia
Dag 5:
 Marigot Bay, St. Lucia - AnseCochon- la Soufrière - Les Deux Pitons
Dag 6:
 Les Deux Pitons - Rodney Bay,St. Lucia
Dag 7:
 Rodney Bay, St. Lucia - St.Anne
Dag 8:
 St. Anne – vertrek Le Marin

Algemene zeilcondities

Droog seizoen: december – april
Nat seizoen: mei – november – prima zeilweer met af en toe een tropische regenbui
Wind: Passaatwinden komen in het gehele gebied voor, gedurende het droge seizoen waaien deze zeer constant. Het orkaanseizoen is van juni tot en met november, hoewel de meeste orkanen een meer noordelijke koers volgen.

Dit zijn de Griekse zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een heerlijke zeilvakantie? Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat in je mailbox!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Cultuur, stranden en palmbomen

Deze Caribische highlights mag je niet missen!

De mooiste beelden van de Caribbean

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Draai je telefoon
voor de beste beleving