Zeiljachten

Zeilen is vrijheid op het water

Zeilen is een relatief goedkope manier van reizen en zeker niet vermoeiend. Door je zeil strakker aan te trekken of losser te laten, kun je verschillende koersen varen. Vooraf een koers bepalen maakt de oversteek mogelijk en gemakkelijker. Verschillende termen als ‘voor de wind', ‘aan de wind’ of ‘in de wind’ zal je begrijpen wanneer je de technieken van het zeilen ervaart.

Je kunt zeiljachten van diverse merken huren. De lengtes starten bij 30ft en lopen tot maximaal 57ft.  Ook het maximaal aantal slaapplaatsen varieert; sommige zeiljachten hebben plek voor wel twaalf personen. Als je het jacht op gaat kom je aan boord via de kuip. Benedendeks kom je in de salon met de keuken, die van alle gemakken is voorzien. De hutten zijn zowel voor als achter. Vanaf 57 ft. is er standaard een schipper aan boord. Deze is vaak al bij de prijs inbegrepen.

Zeiljachten zijn te huur vanaf twee tot maximaal zes cabines. Deze zijn uitgerust met rolgenua, klassiek (hijs)grootzeil of rolgrootzeil. Huurzeiljachten hebben over het algemeen een stuurwiel. Enkele hebben een helmstok.

Met een zeiljacht vaar je zelfstandig, sluit je aan bij de flottieljes of je neemt een schipper aan boord. Door hun grote ervaring weten de aanbieders welk type zeiljacht het best aansluit op jouw wensen. Vraag daarom advies of maak je wensen kenbaar bij aanvraag.

Het is belangrijk dat je goed voorbereid aan boord gaat; je zit tenslotte vaak op onbekende wateren. Wellicht is een zeilcursus vooraf aan te raden?

NauSYS iFrame test

Via zeilvakanties.nl boek je ook

Voordelige
vliegtickets

Vind goedkope vliegtickets
via Tix.nl
vergelijk en boek

Meer dan 100 bestemmingen
in europa bij Transavia
zoek en boek je ticket

Meer over vliegtickets

Prachtige
accommodaties

Vergelijk en boek je
accommodatie via
booking.com

Of vergelijk en boek je
accomodatie hier via
trivago.nl

Meer over accomodaties

Zeker op
reis

Al vanaf € 22,25 per jaar doorlopend verzekerd tijdens al je vakanties (tip)
Bereken je premie

Kortlopende Reisverzekering al
vanaf € 1,40 p.p. per dag
Bereken je premie

Meer over reisverzekeringen

Betrouwbare
huurauto’s

Altijd een gunstig tarief
bij EasyTerra
Bekijk het aanbod

All-inclusive autohuur
bij Sunny Cars
Zoek en boek

Meer over autohuur

Elke week nieuwe inspiratie, tips en updates

Alle blogs

Boek alvast de leukste tours!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Griekenland

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een heerlijke zeilvakantie? Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat in je mailbox!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving