14 dagen Sicilië


Inhoud

Dag 1-2:  Jouw boot ophalen op Sicilië

Aangekomen bij het zonnige Sicilië kunnen jullie je boot ophalen vanuit een van de vertrekhavens. Dit zijn Palermo, Sant Agata of Portorosa. Nadat jullie zijn ingecheckt is het tijd voor een lekker koud biertje of goed glas Italiaanse wijn op een terras op de kade.

Dag 3-5: Het verkennen van de vulkanen

Ons advies voor de eerste paar dagen is om naar de Eolische eilanden te gaan. Tijdens deze dagen kunnen jullie varen tussen de prachtige Siciliaanse vulkanen en de natuurlijke schoonheid verkennen die Sicilië te bieden heeft.
Vaar eerst naar Vulcano, een korte zeiltour vanuit Sant Agata of Portorosa. Als je vanuit Palermo komt, is het een lange eerste dag (ongeveer 8 uur). Als jullie zin hebben om de zeildag wat te breken, raden we jullie aan te stoppen in Cefalu, een prachtige badplaats met mooie zandstranden. Vulcano zelf is behoorlijk spectaculair met modderbaden en de hete bronnen van de Foss di Vulcano. Genoeg te zien en te doen.

Na Vulcano is het een zeer korte tour naar Panarea. Dit eiland is autovrij, zodat jullie in alle rust kunnen genieten van de witgekalkte huizen. In de omgeving zijn er ook enkele prachtige onderwater 'fumarolen' en rotsen om te verkennen.

Vanuit Panarea is het weer een leuke en gemakkelijke zeiltocht naar het noordelijkste Eolische eiland Stromboli. Deze levende vulkaan is misschien wel een van de populairste eilanden in de archipel. Kijk hier maar goed uit voor zwartgeblakerde aarde en vulkanisch landschap.

Dag 6-8: Salina, Filicudi & Alicudi

Gebruik de komende dagen om de kleinere eilanden van Sicilië in al hun ongerepte glorie te verkennen. We raden Salina aan als volgende stop.

Salina is nogal een contrast met haar Eolische zustereilanden. Dankzij de vele zoetwaterbronnen heeft het eiland een weelderig en kleurrijk landschap.  De bronnen zijn vermengd met de vulkanische bodem, wat zorgt voor een adembenemend landschap.

Een mooie zeiltocht van Salina naar Filicudi is ongeveer 10 mijl. Filicudi is een klein eilandje met een oppervlakte van slechts 9 km. Het gebrek aan massatoerisme is een enorme trekpleister. Het schilderachtige witte dorp Pecorini Mare heeft een eenvoudig strand en restaurant. Dit is een geweldige plek om er even helemaal tussenuit te zijn.

Alicudi is de kleinere opvolger van Filicudi. De naam van het eiland is geïnspireerd op de naam van de Erica heideplant. Deze plant is veel aanwezig op het eiland en een paar inwoners maken hier handwerken van.
Wist je trouwens dat de primaire manier van transport op Alicudi nog steeds per ezel gaat?

Dag 9-11: Hoppen langs de Siciliaanse kustlijn

Je hebt alles gezien wat de Eolische eilanden te bieden hebben en nu is het tijd om terug te gaan langs het vasteland om je Sicilië zeilreis voort te zetten. De afstand van Alicudi naar Palermo is ongeveer 50 mijl, dus een flinke dag zeilen. Eenmaal in Palermo kunnen jullie je ontspannen, de jachthaven heeft alle faciliteiten die jullie je maar kunnen wensen. De stad zelf bestaat uit een geweldige mix van cultuur, geschiedenis, nachtleven en uiteraard het eten!

Een mooie korte zeiltour maken jullie vanaf Palermo naar San Vito. Omdat het gisteren behoorlijk lang zeilen was, kun jullie deze dag ontspannen naar San Vito zeilen. Dit is een prachtige stad tussen de bergen. Zorg ervoor dat jullie een Panini con Panelle proberen terwijl jullie daar zijn; dit is een traditioneel Siciliaans gerecht.

Dag 12-13: Ontdek de Egadi eilanden

Jullie hebben al een reeks Siciliaanse eilanden gezien, dus waarom niet nog één? De Egadische eilanden zijn goed aan te zeilen vanuit San Vito, maar ga eerst naar Favignana.
Op dit eiland is veel tonijnvisserij, maar het is hier het meest populair om te duiken en te snorkelen, dus vergeet je flippers niet!
Marettimo is een ander geweldig eiland in deze archipel. Marettimo, een zeer kort zeildagje van Favignana, dankt zijn naam aan de grote hoeveelheden tijm op het eiland. Dit zorgt voor een geweldig landschap.

Dag 14-15: Terug naar de thuishaven

Het is tijd om terug te gaan richting de thuishaven. De meeste charterbedrijven vinden het prettig als de passagiers tussen 16.00 uur en 18.00 uur terug zijn. Het enige dat jullie nu nog hoeven te doen, is genieten van een laatste Italiaans feest!

Opmerking: afhankelijk vanuit welke haven je vertrekt, ben je misschien niet in staat om al deze bestemmingen binnen twee weken te bereiken.

NauSYS iFrame test

🇮🇹 Flottielje programma Italië 2024

• 1 weekse flottielje
• 'de mooiste baaien in de Tyrreense Zee'
• Vertrek vanuit Salerno

Vertrek datum
13 juli

v.a. € 695,- p.p.p.w.

Meer info

2 weekse flottielje
• Cilento kust, Amalfi kust + Eilanden Golf van Napels
• Vertrek vanuit Salerno

Vertrek datum
20 juli

v.a. € 695,- p.p.p.w.

Meer info

De vertrekdata zijn 100% gegarandeerd en data zijn definitief (vol = vol). Kosten voor de deelname aan de flottielje zijn € 350,- per week/per zeiljacht.

Boek alvast de leukste tours in Italië!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Italië

De mooiste beelden van Italië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving