Sardinië

Stille baaien en grotten

Sardinië wordt gekenmerkt door een heuvelachtig binnenland. Het golvende grasland is overdekt met wilde tijm, rozemarijn, mirte, cactusvijgen en macchia dwergeiken. Voortdurend beschenen door de zon verspreiden deze een heerlijke geur. Het eiland wordt omringd door een de westkant de Middellandse Zee en aan de oostkant de Thyreense Zee. De kleur van het water is azuurblauw tot smaragd groen.

Het eiland is in de loop der eeuwen door vele zeevarende volken overheersd. Door de geïsoleerde ligging van het eiland heeft Sardinië toch een eigen cultuur kunnen behouden. De taal, het Sardisch, wordt als een Italiaanse taal en geen dialect beschouwd. Voor de bewoners van het vasteland is het onverstaanbaar; de taal ligt heel dicht bij het oorspronkelijke Latijn.

Noord Sardinië

De Costa Smeralda aan de noordkust is erg mooi. De authentieke uitstraling wordt er zorgvuldig gecultiveerd. De stad Porto Cervo met de ontelbare, dure boetieks, nachtclubs en restaurants is echter vooral een speelplaats voor diegene die opzoek zijn naar luxe. De meest bekende en drukst bezochte stranden liggen in het noordoosten aan de bekende Costa Smeralda. Naast uitgestrekte zandstranden kent de kust ook stille baaien en grotten.

Vanuit Sardinië is het mogelijk om door het Arcipelago La Maddalena richting Corsica te zeilen. De archipel bestaat uit zeven eilanden. Deze zijn geliefd bij zeilers vanwege het ongerepte natuurschoon en de smaragdgroene wateren. Tussen de eilanden vind je vele baaien en kleine stranden. Een goede kennis van navigatie is in dit gebied vereist.

Oost Sardinië

Minder drukke en mooie ongerepte stranden kun je het beste vinden in de omgeving van de Golfo di Orosei en het plaatsje Cala Gonone. Dit plaatsje ligt ten oosten van Nuoro en heeft prachtige stranden en spectaculaire baaien en grotten. Je kunt hier fantastisch duiken en mooie wandelingen maken. Vertrek wel vroeg in de ochtend want tegen de middag is de temperatuur hoog opgelopen; dan moet je zorgen dat je in het water ligt.

Hijs de zeilen

In Sardinië zeil je lekker in de zon vanaf mei tot en met oktober. De windkracht varieert van 2-7 Beaufort. De Mistral wind kan zorgen voor lagere temperaturen en hardere wind. Je zeilvakantie start je onder andere vanuit Portisco aan de noordoostkant van Sardinië. De marina ligt vlakbij de luchthaven van Olbia.

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze Italiaanse highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Italië zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Italië!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Italië

De mooiste beelden van Italië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving