Noord Sardinië en Corsica


Inhoud

Dagen 1-2:  Aankomst in Portisco

Bij aankomst in de haven word je ontvangen door het charterbedrijf voor de check-in. Je wordt vervolgens naar je boot gebracht. Na een korte briefing ben je klaar om te ontspannen.

Portisco is een heerlijke plek voor een gezellige eerste avond. Vanaf Portisco is het ongeveer 15 mijl varen naar de Maddalena-eilanden. Dit is een prachtige reeks van eilanden die ten noordoosten van Sardinië ligt. De prachtige stranden en het heldere water maken deze eilandengroep tot een zeer populaire zeilbestemming.

Dagen 3-4: Dolend rond de Maddalena eilanden

Een ideale stop op de Maddalena eilanden is Spiaggi I due Mari. Dit strand is een adembenemend startpunt op het Maddalena eiland Caprera. Vanaf Spiaggi zeil je in noordelijke richting naar het strand Spalmatore. Hier is een kleine haven waar je kunt aanmeren. Het strand is gemakkelijk te zien door de roze gekleurde rotsen die het omringen. Spalmatore is een geweldige locatie om foto's te maken.

Na dit strand varen jullie verder richting de beroemde Spiagga Rosa in het noorden. Misschien hebben jullie al over deze plek gelezen. Het zandstrand lijkt roze gekleurd door de stukjes koraal en schelpen die met het zand zijn vermengd. De beste manier om dit strand te zien is vanaf een boot (hoe handig!).

We varen verder noordwaarts naar het eiland Santa Maria. Deze karakteristieke stad maakt deel uit van het eiland Baunei en staat vol met oude ruïnes en megalithische begraafplaatsen.

Dagen 5-6: Cruise naar Corsica

Wisten jullie dat je van de Maddalena eilanden naar Corsica kunt varen? Vanaf Santa Maria is het minder dan 15 mijl zeilen naar het zuidelijkste puntje van Corsica. We raden jullie dus aan om de oversteek naar Bonifacio te maken en een nacht lang van de Franse invloeden te genieten. Je herkent de stad bij aankomst als het decor voor de beroemde film V for Vendetta.

Na een bezoek aan het schilderachtige stadje Bonifacio steek je terug over naar het eiland Spargi op de Maddalena eilanden. Spargi eiland maakt deel uit van het Maddalena National Park en heeft vele soorten beschermde vogels. Ook is hier het maritieme museum met artefacten en overblijfselen van Romeinse schepen.

Dagen 7-8: Nog een laatste stop voordat je terugkeert naar de thuishaven

Een geweldige laatste stop is het eiland La Maddalena zelf. De hoofdstad La Maddalena is bruisend maar geconcentreerd. Er is een tal van rustige hoekjes op het eiland die de moeite waard zijn om ze te verkennen.
En dan is het tijd om terug te keren naar Portisco voor een laatste nacht. Het charterbedrijf vindt het fijn als jullie tussen 16.00 uur en 18.00 uur terug zijn. Dit geeft jullie mooi de tijd voor een laatste Italiaans feestmaal voordat jullie de volgende dag naar huis gaan.

🇮🇹 Flottielje programma Italië 2024

• 1 weekse flottielje
• 'de mooiste baaien in de Tyrreense Zee'
• Vertrek vanuit Salerno

Vertrek datum
13 juli

v.a. € 695,- p.p.p.w.

Meer info

2 weekse flottielje
• Cilento kust, Amalfi kust + Eilanden Golf van Napels
• Vertrek vanuit Salerno

Vertrek datum
20 juli

v.a. € 695,- p.p.p.w.

Meer info

De vertrekdata zijn 100% gegarandeerd en data zijn definitief (vol = vol). Kosten voor de deelname aan de flottielje zijn € 350,- per week/per zeiljacht.

Boek alvast de leukste tours in Italië!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Italië

De mooiste beelden van Italië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving