Calabrië en Sicilië

De meest ongerepte regio van Italië

In de teen van de laars vind je de regio Calabria. Samen met Basilicata is dit de meest ongerepte en onbedorven regio van Italië. Niet zo verwonderlijk, want het is een droge, ruige streek met de laatste uitlopers van de Apennijnen. De Apennijnen zijn een langgerekt gebergte. Ze strekken zich uit over bijna het hele schiereiland.

Straat van Messina en Tropea

Aan de zuidkant van de laars ligt de Ionische Zee. Hier vind je fraaie zandstranden waar nog weinig toeristen komen. De   Siciliaanse kusten aan de Thyrreense kant, de Straat van Messina en Tropea zijn onvergetelijk. In deze visrijke kustwateren wordt bij Tropea, naast sardines en ansjovis, tonijn uit de zee gehaald. Maar de belangrijkste vis die hier gevangen wordt, is de pesce spada, de zwaardvis. In Bagnara wordt er elk jaar in juli een groot feest met een scheepsprocessie aan gewijd. Aan de Ionische kust moet je bij Crotone zijn. Voor alle drie de kusten geldt dat de plaatsen, reeds gesticht in de Griekse tijd, zelf ook heel aardig zijn.

De geschiedenis van Sicilië is die van 'indringers en bezetters'. Ga maar na: Feniciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren, Noormannen, Spanjaarden, Fransen, Duitsers en niet te vergeten (in de ogen van de echte Sicilianen)... Italianen. Zij hebben het strategisch gelegen eiland in de laatste vijfentwintig eeuwen overheerst. Er wordt gezegd dat juist deze eeuwenlange buitenlandse overheersing ervoor gezorgd heeft dat de Sicilianen nog steeds een groot aangeboren wantrouwen hebben ontwikkeld voor 'de staat' of 'de overheid'. Deze natuurlijke afkeer heeft er mede voor gezorgd dat de Italiaanse regeringen tot voor kort nooit de broodnodige steun kregen van het Siciliaanse volk bij de bestrijding van de maffia.

Eolische Eilanden

Voor de westkust van Calabrië en ten noorden van Sicilië vind je de prachtige eilandengroep de Eolische Eilanden. De Eolische eilanden is een eilandengroep in de Tyrreense zee. Het hoofdeiland Lipari ligt op ongeveer veertig kilometer ten noordoosten van Sicilië. De Eolische eilanden danken hun naam aan de Griekse Koning der winden; Aeolus. Hij kreeg van Zeus het bestuur over de winden en zou ergens op de eilanden gewoond hebben.

De namen van de zeven eilanden die de archipel telt zijn: Lipari, Vulcano, Stromboli, Panarea, Salina, Alicudi en Filicudi. De eilanden zijn allen ontstaan door vulkanische activiteit. Momenteel heeft alleen Stromboli nog een vulkaan die nog steeds actief is.

Hijs de Zeilen

Zeilen in Calabrië en Sicilië doe je tussen de vulkaaneilanden. Vanaf begin mei tot en met eind oktober is het hier zonnig en aangenaam. De windkracht ligt tussen de 2 en 6 Beaufort. De afstanden tussen de verschillende havens kunnen soms wat lang zijn.

Vertrekken kan vanuit Tropea, Sant'Agata di Militello of Marsala. Je reist met het vliegtuig of met eigen vervoer.

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze Italiaanse highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Italië zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Italië!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Italië

De mooiste beelden van Italië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving