Pompeï

Eén van de meest bekende highlights van Italië

Een enorme explosie in het jaar 97 zorgde ervoor dat de top van de vulkaan Vesuvius ontplofte en dat in iets meer dan een dag de steden Pompeï en Herculaneum volledig onder een laag van as, lava en modder waren verdwenen.

Pompeï ’s ontdekking

Na de explosie is het een lange tijd bijzonder stil geweest rondom Pompeï. De reden dat men de stad niet opnieuw heeft opgebouwd, heeft waarschijnlijk te maken met een verwoestende aardbeving een paar jaar voor de uitbarsting. Hierdoor hadden de inwoners waarschijnlijk niet meer de motivatie om hun leven op deze zelfde plek hier weer opbouwen.  De grond die overbleef werd vooral gebruikt als landbouwgrond. Waarschijnlijk was de geschiedenis wat op die plek was gebeurd wel bekend bij de landbouwers. Echter in 1775 veranderde dit; de koning van Napels besloot om het dorp op te graven en hier bezoekers te laten komen. Het werd in die tijd een uitje voor de rijke bevolking. Het is tegenwoordig een van de meest bekende highlights van Italië.

Bezienswaardigheden

Zo’n 60% van de stad is ondertussen opgegraven. Bij een bezoek aan deze stad vindt je onder andere tempels, oude winkeltjes en belangrijke gebouwen van de oude leiders. Aan de buitenkant langs de stadsmuren is een groot amfitheater en verschillende badhuizen. Kijken hoe de oude Romeinen hebben geleefd is een interessant uitje voor jong en oud!!

Een bezoek aan Pompeï is te combineren met een zeilvakantie in de regio Napels en Salerno.

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze Italiaanse highlights mag je niet missen!

Boek alvast de leukste tours in Italië!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Italië

De mooiste beelden van Italië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving