Amalfi Kust

-

Een wereldberoemde ruige kust

Ontdek de prachtige eindeloze kusten en verscholen baaien van de zuidwestkant van Italië. Je vertrekt onder andere vanuit de levendige havenstad Salerno. Ontdek de kusten, baaien en vele eilanden die deze regio rijk is!

De provincie Salerno is landschappelijk gezien erg veelzijdig. In het uiterste noordwesten ligt de Amalfitaanse kust. Dit is hèt paradepaardje van Salerno. De ruige kust is wereldberoemd en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

De Amalfitaanse kust behoort tot de mooiste kusten ter wereld. De rotswanden duiken vaak loodrecht het water in. De kust is vernoemd naar de plaats Amalfi dat lange tijd een zelfstandige republiek was. Het wapen van de stad prijkt nog steeds op de maritieme vlag van Italië.

De Arabisch-Normandische Dom met zijn hoge trap is het meest opvallende bouwwerk in het centrum van Amalfi. Positano is de andere belangrijke plaats aan de kust. De kerk Santa Maria Assunta heeft een kleurrijke majolica koepel. In deze plaats vind je ook een van de grotere stranden aan de kust. Ten zuiden van Salerno, op de Piano del Sele ligt Paestum met zijn zeer goed bewaard gebleven Griekse tempels.

Cilento

Het binnenland van de Cilento is zeer dunbevolkt en heeft de status van nationaal park. De kust is rotsachtig en wordt naar het zuiden toe steeds ruiger. Rond de kaap van Palinuro liggen enkele grotten die met een boot te bezoeken zijn.

Vulkaan eilanden

Voor de kust vind je de vele eilanden van een vulkanisch archipel. Je maakt mooie oversteken naar de eilanden Stromboli, Lipari, Salina en Vulcano. Stromboli is het meest actief en regelmatig zie je een rookpluim uit de top van het eiland komen.

Hijs de Zeilen

Tijdens deze avontuurlijke zeiltour wissel je af tussen kleine dorpjes, rustieke baaien en levendige steden. In de zomermaanden zeil je hier heel aangenaam in de zon. Gemiddeld is de wind tussen de 2 en 5 Beaufort.
De afstanden variëren van 10 tot 30 mijl. Onderweg heb je vaak voldoende tijd om te ankeren en te genieten van een verfrissende duik, een lekkere lunch en de omgeving.

De vertrekhaven in de stad Salerno is het best te bereiken met het vliegtuig maar de auto is ook een mogelijkheid. Met bijvoorbeeld Transavia (Amsterdam), Ryanair (Brussel) of Air Berlin (Düsseldorf) vlieg je snel en relatief goedkoop naar Napels. Zeilvakantie.nl regelt uiteraard de transfer van en naar de luchthaven. Voor meer informatie ga je naar onze vliegtickets pagina.

Met betrekking tot het vaarbewijs kent Italië dezelfde regels als andere landen aan de Middelandse Zee. Dit houdt in dat een geldig vaarbewijs verplicht is als je een zeiljacht huurt. Voldoende zeilervaring is natuurlijk wel nodig.

Wil je graag zeilen maar heb je te weinig ervaring? Neem dan een ervaren schipper mee aan boord voor een ontspannen vakantie voor iedereen. Je kan ook starten met een zeilopleiding bij een van de vele zeilscholen in Nederland of je boekt een meezeilvakantie.

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze Italiaanse highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Italië zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Italië!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Italië

De mooiste beelden van Italië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving