Elba

Een schat van natuur en schoonheid

Het eiland Elba wordt beschermd door het Nationaal Park van de Toscaanse Archipel. Een schat van natuur en schoonheid die elk jaar vele toeristen uit de hele wereld aantrekt. Om dit erfgoed te beschermen moet je je aan de voorschriften van het Park te houden, maar dit betekent niet dat je niet van jouw verblijf kan genieten! Overal vindt je charmante hotels, kleine boetiekhotels en aantrekkelijke B&B’s.

Er zijn prachtige zandstranden met gezellige terrasjes en ligstoelen en parasols die je kunt huren. De restaurants kennen de echte Italiaanse keuken met zeevruchten en de traditionele lokale gastronomie en het staat ook bekend om de echte gastvrijheid.

Het eiland telt acht gemeenten met veel kleine of middelgrote dorpen, die allemaal uiterst gastvrij zijn en rijk aan geschiedenis en cultuur, musea en andere interessante bezienswaardigheden. Om álle mooie plekjes van het eiland aan de kust maar ook in het binnenland te kunnen bezoeken, is een week gewoon niet genoeg! Hierom komen veel mensen dan ook jaar na jaar terug naar Elba.

Tip: Elba is vooral bekend door de verbanning van Napoleon. Hij was geen gevangene hier, maar koning van het eiland en heeft veel voor de ontwikkeling van Elba gedaan. Zijn geschiedenis is hier duidelijk terug te vinden. Je kunt je in zijn verhaal verdiepen door o.a. zijn voormalige woning, Villa del Mulini, te bezoeken en de geschiedenis te herleven.

Vertrekhaven voor een zeilvakantie naar Elba : Piombino, Follonica en Punta Ala.

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze Italiaanse highlights mag je niet missen!

Boek alvast de leukste tours in Italië!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Italië

De mooiste beelden van Italië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving