Toscane en Elba

Genieten van cultuur, historie en de Italiaanse keuken

Voor de meeste mensen is Toscane de bekendste streek van Italië. In het westen strekt Toscane zich uit langs de kust met het Parco Naturale Della Maremma. Dit nationale park beschikt over de meest ongerepte kust van Italië. In de omgeving van Viareggio vind je mooie kiezelstranden, zandstranden en baaien waar je heerlijk kunt ankeren en zwemmen.

Elba is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel. Het is na Sicilië en Sardinië het derde eiland van Italië. De hoofdstad is Portoferraio. Twee massieve vestingen domineren het havenbeeld. Via de Porte a Terra is het oude stadsdeel bereikbaar. Hier kun je bijvoorbeeld de door bomen omzoomde Piazza della Republica bewonderen. Een steil straatje omhoog brengt je bij de kerk Santissima Misericorde, Deze kerk is uitgerust met veel marmer.

Napoleon

Op Elba bevindt zich ook de gedenkplaat van Napoleon met een kopie van de sarcofaag die in de Dôme des Invalides te Parijs staat. Op dit eiland werd Napoleon namelijk, na zijn afzetting als keizer, met volledige soevereiniteitsrechten neergezet. Daardoor liet hij tussen de twee eerder genoemde vestingen zijn residentie bouwen: het Palazzo Mulini. Hij verbleef er slechts een half jaar. Toen verliet hij het eiland om nog een keer zijn kans te wagen in Frankrijk, maar zonder succes. Na de nederlaag bij Waterloo keerde hij niet meer terug op Elba, maar werd hij naar Sint-Helena verbannen. In San Martino staat de zomerresidentie van Napoleon, een fraaie villa met uitzicht op de stad.

Hijs de Zeilen

Zeilen voor de kust van Toscane en rond Elba en haar eilanden geven de mogelijk om de afstanden kort te houden. Naast het zeilen kan je hier ook genieten van zwemmen en snorkelen in de baaien. Deze hebben prachtige stranden en groene heuvels. Zeilen in dit gebied betekent genieten van de cultuur, historie en de beroemde Italiaanse keuken!

Een zeilvakantie in Toscane is zonnig en ontspannen vanaf begin juni tot en met eind augustus. De wind is tijdens deze periode gemiddeld 2-5 Beaufort. Omdat het relatief open zee is kan bij bepaalde windrichtingen wel enige deining ontstaan. Je wisselt af tussen haventjes en baaien. In het hoogseizoen is het redelijk druk.

Je vertrekt vanuit Piombino op het vaste land of vanuit Portoferraio op het eiland Elba. Piombino ligt op 1350 km vanaf Utrecht en is dus prima te bereiken met het eigen vervoer. TIP! Combineer een zeilvakantie in dit gebied met een vakantie in het prachtige binnenland van Toscane!

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze Italiaanse highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Italië zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Italië!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Italië

De mooiste beelden van Italië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving