De Amalfikust

Deze kust is volgens velen één van de mooiste ter wereld.

Deze kust is volgens velen één van de mooiste ter wereld. Het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Kliffen die uitlopen in een azuurblauwe zee, kleurrijke dorpjes en een zilte zeebries. In de dorpen onderweg zijn historische gebouwen, schilderingen en mozaïeken te bewonderen, maar ook de lokale restaurants en de leukste winkeltjes mogen niet overgeslagen worden. Hou je van citroenen? Dan zit je hier goed! In dit gebied gebruikt men steevast citroenen in de gerechten, zelfs in likeur. Je raadt het al; dit is de streek van Limoncello!

Aan de Amalfikust vind je ook het beroemde eiland Capri. Op dit eiland wisselen ongerepte eilanden, natuurgebieden en exclusieve jachthavens elkaar af.

De mooiste havens zijn Salerno – Amalfi – Positano – Capri - Ischia of Procida.

Als de wind sterk vanuit het westen komt, bijvoorbeeld bij een opstekende (normaal noordwestelijke) Mistral, kan je het beste uitwijken naar de havens van Salerno, Ischia of Procida, vanwege hun beschutte ligging.

Tip: De Grotta Azzurra (de blauwe grot) op het eiland Capri is al sinds de tijd van de Romeinen een bekende plek vanwege een indrukwekkend natuurverschijnsel. Zonlicht reflecteert in de 'Blauwe Grot', waardoor het water binnenin helder blauw kleurt.

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze Italiaanse highlights mag je niet missen!

Boek alvast de leukste tours in Italië!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Italië

De mooiste beelden van Italië

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving