De Ronde om Noord-Holland

De Ronde om Noord-Holland

Deze zeiltocht is vooral bekend vanwege het gelijknamige zeilevenement. Vele toer- en wedstrijdzeilers varen jaarlijks de Ronde om Noord-Holland.

De tocht is letterlijk een rondje om Noord-Holland, waarbij je op het Markermeer, het IJsselmeer, de Waddenzee en zelfs de Noordzee vaart. Starten kan vanuit verschillende havens aan het Markermeer en het IJsselmeer.
Zeil je vanuit Muiden dan kan je onderweg overnachten in leuke havens zoals Enkhuizen of Medemblik. De koers richting de afsluitdijk is dan ingezet. Afhankelijk van wind, getij en tijd, kies je voor de sluispassage bij Kornwerderzand aan de Noordkant van de afsluitdijk of Den Oever aan de Zuidkant.

Door de sluis probeer je de stroming mee te pakken richting Texel of Den Helder. De stroming, zandbanken, het zoute water en een zeehond naast de boot maakt het zeilen tot een mooi avontuur. Vanuit de jachthaven van Texel is het eiland goed te verkennen. Na Texel zet je koers langs de Noord-Hollandse kust richting IJmuiden. Dit is een mooie tocht over zee.  IJmuiden binnenvaren tussen de grotere zeeschepen is een ervaring op zich. Door het Noordzeekanaal vaar je naar Amsterdam. Via het IJ en langs het centraal station ga je weer terug naar het Markermeer.

Tijdsduur
3-4 dagen

Zeilniveau
gevorderd

Leuke havens onderweg
Enkhuizen, Texel, Hindeloopen, Medemblik

NauSYS iFrame test

Boek alvast de leukste tours in Nederland!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Nederland

De mooiste beelden van Nederland

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een heerlijke zeilvakantie? Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat in je mailbox!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving