het Markermeer
en IJsselmeer

Vaar langs de historische haventjes in unieke Zuiderzee dorpen en stadjes.

Het IJsselmeer en Markermeer bieden veel keuze bij veel of weinig wind, en bij lange of korte afstanden. Zelfs bij veel wind kan je in de beschutting mooie bestemmingen bereiken.
Eet bijvoorbeeld paling in Volendam of bezoek het beroemde kleine café aan de haven in Hoorn. Zeil de routes van de V.O.C., vaar met een zeiljacht door de sluizen van Enkhuizen en meer af in de unieke 17e-eeuwse haven. Een bezoekje aan het open luchtmuseum is zeker de moeite waard.

Met een dagtocht rond het schiereiland Marken bereik je bijzondere bestemmingen. Denk aan het voormalig forteiland Pampus, het rustige Durgerdam of een eilandje voor de kust van Muiden met het Muiderslot als herkenningspunt.

Rond het IJsselmeer en Markermeer vind je een goed netwerk van moderne jachthavens met goede voorzieningen. In de meeste stadjes kan je ook aan de stadskade liggen wat de beleving extra leuk maakt. Alle informatie over de haventjes vind je in de Wateralmanak.  

Er zijn vele vertrekmogelijkheden op het IJssel- en Markermeer. Diverse verhuurders bieden een mooie range aan jonge moderne kajuitzeiljachten.

NauSYS iFrame test

Cultuur, pittoreske dorpjes en natuurschoon

Deze Nederlandse highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Nederlandse zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Nederland!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Nederland

De mooiste beelden van Nederland

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een heerlijke zeilvakantie? Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat in je mailbox!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving