de Waddenzee

Zeilen in een uniek natuurgebied met een UNESCO werelderfgoedstatus

Bezoek tijdens een zeilvakantie in Nederland een van de vijf Waddeneilanden. De eilanden liggen in de Waddenzee, welke sinds 2009 behoort tot UNESCO Werelderfgoed. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn uniek. Ieder bieden ze, zowel op het land als op het water, vele mogelijkheden.

Ga je voor het eerst zeilen op de Waddenzee? Dan gaat er een wereld voor je open. De zilte lucht, de sterke getijdestromen en de kans op een zeehond naast de boot, maakt een zeilvakantie op de Waddenzee een unieke ervaring in eigen land.

In de natuurgebieden van de Waddeneilanden vind je rust, ruimte, duinen, brede stranden en kilometers lange uitzichten over zee. De vijf eilanden bruisen van het leven tijdens het vaarseizoen. Bezoek het wrakkenmuseum, wandel door de stadjes en dorpen of ga mountainbiken in de duinen en bossen.  

Om te zeilen op de Waddenzee huur je bij voorkeur een zeiljacht bij een verhuurder aan het IJsselmeer. De Waddenzee ligt hier niet ver vandaan. Hierdoor kun je optimaal van dit gebied genieten. Let wel op dat de Waddenzee een uitdagend vaargebied kan zijn en de verhuurder kan vragen om voldoende zeilervaring.

Heb je te weinig zeilervaring en wil je graag zeilen op de Waddenzee? Diverse zeilscholen bieden ervaringstochten aan. Tijdens een trainingstocht ga je onder begeleiding van een zeilinstructeur op ontdekking uit. Dit is niet alleen een fantastische ervaring, maar het is ook nog leerzaam!

NauSYS iFrame test

Cultuur, pittoreske dorpjes en natuurschoon

Deze Nederlandse highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Nederlandse zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Nederland!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Nederland

De mooiste beelden van Nederland

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een heerlijke zeilvakantie? Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat in je mailbox!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving