Bodrum route


Inhoud

Dag 1: zaterdag - aankomst in Bodrum

Op dag één komen jullie aan in de prachtige badplaats Bodrum. Een ideale starthaven voor een zeilvakantie langs de Turkse kust. De stad ligt op het zuidwestelijke Turkse schiereiland Bodrum. Dit eiland is gemakkelijk bereikbaar vanaf de luchthaven.

Breng de ochtend door in deze prachtige kuststad en doe vast de inkopen voor de komende week. Klaar? Dan gaan jullie aan boord van jullie ‘eigen’  zeiljacht. Samen met de flottielje begeleiding of verhuurder doen jullie de incheck.

Dag 2: zondag - Bodrum naar Gumusluk - 15 zeemijlen

Gumusluk is de perfecte bestemming voor ultieme ontspanning. Het is een klein en uniek dorp op het schiereiland Bodrum. Het ligt ongeveer 30 minuten van het stadscentrum vandaan. Gumusluk werd gebouwd op de ruïnes van de oude stad, ook wel bekend als Myndos. Het is een ontspannen plek en weg van grote toeristische drukte. Zelfs de restaurants en bars mogen hun muziek niet te hard spelen.

Dag 3: maandag - Gumusluk naar Asin Liman - 23 zeemijl

Asin Liman, ook wel bekend als Lassos, is een oude haven die beroemd is om zijn ruïnes die dateren uit de Byzantijnse periode. Je kunt gemakkelijk aanleggen aan de stadskade, of je gaat verder in de baai voor anker en brengt een lijn naar de wal.

Tip: Bezoek de ruïnes van het oude Lassos. De agora, de tempel en het onlangs gerestaureerde mausoleum zijn een aanrader. Er zijn hier trouwens traditionele restaurants en genoeg winkeltjes en marktkraampjes om de voorraad aan boord weer aan te vullen.

Dag 4: dinsdag - Asin Liman tot Kazikli - 17 zeemijl

Vandaag maken we een prachtige zeiltocht naar Kazikli. Deze baai is bekend om zijn prachtige zonsondergangen en vredige sfeer. Overnachten doe je op anker of aan een boei. De baai van Kazikli biedt een prachtig landschap en is omgeven door met pijnbomen begroeide bergen.

Hier vindt je twee restaurants en verschillende steigers waar het heerlijk vertoeven is. Verder kun je er zwemmen in het heldere blauwe water. Tijdens het hoogseizoen wordt een van de drijvende restaurants van de kust getrokken. Hierdoor kunnen jullie in de baai dineren vanuit de eigen dinghy.

Dag 5: woensdag - Kazikli tot Turgutreis - 23 zeemijl

Van Kazikli naar de baai van Turgutreis is een mooie uitdagende zeildag. Turgutreis is de grootste baai op het schiereiland Bodrum en is nog niet zo lang geleden ontdekt door toeristen. Het is logisch dat Turgutreis zo'n populaire bestemming is tijdens een zeilvakantie in Turkije. De baai is uitgerust met eindeloze stranden, een unieke straat met bars, een fantastische jachthaven en een enorme openluchtmarkt.

Dag 6: donderdag - Turgutreis naar Aspat - 8 zeemijlen

De baai van Aspat is beschut tegen de noordwestenwinden Hierdoor is het een ideale plek om te ankeren en de dag door te brengen. De baai werd vroeger als uitvalsbasis gebruikt door piraten.

Ontspan en neem een verkoelende duik vanaf het achterdek. Neem ook de tijd om rond het kasteel van Aspat (Çifit) te lopen. Deze staat in zijn volle grandeur op de top van de heuvel.

Dag 7: vrijdag - Aspat tot Bodrum - 7 zeemijlen

Vandaag zeilen jullie van Aspat terug naar Bodrum voor een laatste feestavond met de bemanning. De moderne jachthaven met uitstekende faciliteiten wordt beschouwd als één van de beste in de Middellandse Zee. Bovendien bezit deze vrolijke kuststad een mix van de grootste kunstenaars, intellectuelen en romantici van Turkije. Hier wordt dus zeker weten een onvergetelijke sfeer gecreëerd!

NauSYS iFrame test

Boek alvast de leukste tours in Turkije!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Turkije

De mooiste beelden van Turkije

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een heerlijke zeilvakantie? Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat in je mailbox!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving