Fethiye en Göcek

Een paradijs voor zeilers

De Golf van Fethiye en Göcek is een paradijs voor zeilers. In het kristalhelder turquoise water liggen veel beschutte ankerplaatsen, baaien en eilanden.

Dit gebied kun je het beste bezoeken van april tot en met november. In augustus is het hier het warmst. De wind is over het algemeen tussen de 2 en 4 Beaufort. Zowel in Fethiye als Göcek zijn veel faciliteiten.

Göcek is populair bij buitenlanders, internationale beroemdheden en de Turken zelf. Het dorpje ligt aan een grote afgeschermde baai. Deze dient als een ideale natuurlijke haven doordat het ligt ingesloten tussen de blauwe mediterrane zee en het met groen begroeide Taurusgebergte.

Göcek beschikt over vier jachthavens met totaal 850 plaatsen. Op een gewone zomerdag varen er ongeveer tweeduizend jachten rond Göcek. Als je liever niet in de drukbezochte jachthavens wilt liggen zijn er genoeg baaien en eilandjes om te overnachten. Korte afstanden en veel beschutting zorgen voor een zeer ontspannen zeilvakantie.

Dalyan is een uitstekende keuze voor een tussenstop. Het ligt in het centrum van een brede delta en in een natuurlijk beschermde omgeving. Dalyan is een paradijs waarvan er nog maar weinig op onze aarde te vinden zijn. Het is een gebied van natuurlijke schoonheid en rust.

In de omgeving zijn diverse mogelijkheden voor uitstapjes. Zo kun je onder andere naar de waterval bij Bonuz Buku. Ook kun je gaan snorkelen bij Fathom Cove of je maakt vanaf deze baai een wandeling naar Cleopatra’s badhuis. Er is hier zoveel te doen!

De schoonheid van Fethiye is niet in woorden uit te drukken. De kusten van Fethiye zijn een lust voor het oog. Met haar ontelbare inhammen en de ongelofelijke schoonheid van de natuur. Het is logisch dat de haven van Fethiye een belangrijke stop voor veel jachten is. Als je van ontdekken en de natuur houdt, dan is Fethiye jouw bestemming.

Booking.com
NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze Turkse highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Turkije zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Turkije!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Turkije

De mooiste beelden van Turkije

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een heerlijke zeilvakantie? Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat in je mailbox!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving