Vliegen
naar Turkije

Alle informatie over luchthavens, transfers en vliegtickets

Inhoud

Turkije heeft 10 internationale luchthavens. Istanbul New Airport is officieel geopend op 29 oktober 2018 en zal op termijn Istanbul Atatürk Airport vervangen als grootste vliegveld van Turkije. Antalya, Dalaman en Bodrum zijn de meest bekende en interessante luchthavens voor toerisme en het huren van zeiljachten. Over deze drie Turkse luchthavens vindt u hier handige informatie.

Dalaman Airport

Dit vliegveld ligt in het zuidwesten van Turkije en wordt voornamelijk gebruikt voor chartervluchten met toeristen die vakantie vieren aan de Turkse Rivièra.

Heeft u een zeilvakantie gepland naar Marmaris, Göcek, Orhaniye of Fethiye, dan vliegt u in bijna alle gevallen op Dalaman Airport.

Marmaris ligt 95 kilometer vanaf de luchthaven en doet u met de auto ongeveer 1 uur en 20 minuten over. Fethiye ligt dichter bij het vliegveld, de afstand is 45 kilometer en met de auto is het 50 minuten rijden.

Naar Dalaman Airport vliegt u o.a. met: Transavia,TUI fly Nederland/België, SunExpress en Corendon

Transfer vanaf het vliegveld naar de bestemmingen is op aanvraag. Er zijn diverse transfer bedrijven die gekoppeld zijn aan de verhuurbedrijven.

Vanaf Dalaman Airport vertrekt de bus service Havas’ ongeveer 25 minuten na landing van iedere binnenkomende vlucht. De bussen van Havas rijden naar het busstation van Marmaris (Otogar), Marmaris Bus Terminal ligt ten noorden van de stad op 2 kilometer afstand van het centrum. U moet hier dus nog overstappen op een andere bus of de taxi om bij de haven te komen. De reistijd met de ‘Havas bus’ tussen Dalaman Airport en Marmaris is ongeveer 1 uur en 30 minuten. Tickets kunt u kopen bij de buschauffeur, prijs 4,- euro (20 Turkse Lira) p.p. De meest praktische manier om bij de haven te komen is een taxi.

Fethiye is ook bereikbaar met de bus service ‘Havas’. Vanaf de luchthaven vertrekt de bus ongeveer 25 minuten na landing van iedere binnenkomende vlucht. De eindhalte van de bus is het busstation van Fethiye (Otogar). Van Fethiye Otogarı kunt u voor weinig geld een taxi nemen naar de haven. De reistijd met de bus van het vliegveld naar Fethiye is 60 minuten. Tickets voor de shuttle bus van Havas zijn verkrijgbaar bij de buschauffeur, prijs 3,- euro (17.50 TL) p.p.

Autoverhuur bedrijven: In de terminals van de luchthaven zijn de balies gevestigd van autoverhuur bedrijven Metro Car Rental, Sixt, Hertz, Avis, Budget en Europcar.

Milas - Bodrum Airport

Het vliegveld ligt in het zuidwesten van Turkije tussen de steden Milas en Bodrum, vandaar de naam Milas-Bodrum Airport. De afstand naar het centrum van Bodrum is 36 kilometer, de reistijd is ongeveer 40 minuten.

Naar Bodrum vliegt u o.a. met: Transavia, Turkish Airlines, Easy Jet, Corendon, TUI fly.

Transfer vanaf het vliegveld: Met de bus ‘Havas’ komt u van Milas-Bodrum Airport in Bodrum. Eindhalte is Bodrum Bus Terminal (Otogar) op korte afstand van het centrum en de haven. De reistijd naar Bodrum Bus Terminal is gemiddeld 45 minuten. Bij aankomst in Bodrum kunt u de haven lopend bereiken in ongeveer 5 minuten.

Taxi’s airport Bodrum: Meestal staan er buiten voldoende taxi’s klaar iedereen naar hun eindbestemming te brengen. U moet rekening houden met een prijs van 130 TL. (22 euro). Een goedkope taxi regelt u van tevoren via TaxiTender.

Autoverhuur bedrijven: In de International Terminal vindt u een balie van Vapora en Garenta, in de Domestic Terminal zijn balies van Avis, Hertz, Budget, Almira, Europcar, National, Neyzen en ook Garenta.

Antalya Airport

Antalya Airport ligt ten oosten van de stad en is het op twee na drukste vliegveld van Turkije. De luchthaven bestaat uit drie terminals, Terminal 1 en Terminal 2 voor internationaal vliegverkeer en Terminal 3 (Domestic). Antalya Airport is goed bereikbaar via de D400, deze weg verbindt het vliegveld met Antalya, Side en Alanya.

Het centrum van Antalya ligt op 15 kilometer afstand van het vliegveld, de reistijd is 25 minuten.

Naar Antalya Airport vliegt u o.a. met: Transavia, Corendon Airlines, AtlasGlobal,  SunExpress en Turkish Airlines
Huur in de regio Antalya een zeiljacht vanuit de volgende havens : Fethiye en Göcek.

Transfer vanaf het vliegveld: Het centrum van Antalya is zowel met taxi, bus als met een tram te bereiken. Voor een transfer naar de haven van Fethiye en Göcek adviseren wij een taxi vooraf te reserveren.

Taxi: Buiten de aankomsthal van de Terminals (Domestic) staan taxi’s klaar die reizigers voor minimaal 48,5 TL naar het centrum van Antalya brengen.

Autoverhuur bedrijven: Er zijn acht autoverhuur bedrijven aanwezig op de luchthaven, de namen zijn National Alamo, Europcar, Avis, Hertz, Budget, Filo, Aytucar en Travelium.

Vliegtickets naar Turkije boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Turkije boekt altijd meerdere vliegticket sites. Ook al maken vliegticket sites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten.

Kijk op onze pagina voor links naar de belangrijkste vliegticket aanbieders.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Turkije

  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.
  • Kijk verder dan Schiphol. Het kan goedkoper zijn om te vliegen vanuit bijvoorbeeld Rotterdam, Eindhoven, Brussel, Charleroi, of Düsseldorf-Weeze.
  • Houdt de vergelijkingssites in de gaten. Hier kun je snel een vergelijking maken tussen vele maatschappijen en verschillende periodes.

Amsterdam - Dalaman
direct v.a. € 251,-
boek je vlucht

Amsterdam - Bodrum
direct v.a. € 246,-
boek je vlucht

Amsterdam - Antalya
direct v.a. € 130,-
boek je vlucht

Airportdeal

Dit zijn de Turkije zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Turkije!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Turkije

De mooiste beelden van Turkije

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een heerlijke zeilvakantie? Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat in je mailbox!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving