Marmaris

Een van de populairste jachthavens en zeilbestemmingen van Turkije

Marmaris is een van de populairste badplaatsen van Turkije, gelegen in de provincie Mugla. De kuststad ligt in een door groen omgeven baai aan de Zuid-Egeïsche (Lycische) kust.

Zeilen aan de Lycische Kust, vlak bij de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee, kan het best van april tot en met november. Het is hier erg warm in augustus. De wind is over het algemeen tussen de 4 en 5 Beaufort.

Marmaris is nu een van de populairste jachthavens en zeilbestemmingen van Turkije. Het is dan ook een prachtige bestemming voor zeilers en de Blue Voyage. Het is een gezellige stad. Het centrum beschikt over een gigantische indoor bazaar, een soort overdekt doolhof van winkelstraatjes. Op ‘bar street’ bij de haven is het ’s avonds een kakafonie van muziek en neonlichten.

De Netsel Marina is ongetwijfeld een bezoek waard. Het is de grootste en meest luxe jachthaven van Turkije. Je kijkt hier je ogen uit! In deze Marina ligt een grote verscheidenheid aan cruiseschepen en andere boten aangemeerd. Vooral de grote luxe jachten stelen de show. In de haven stikt het van de toeristische winkels, bars, restaurants en kleine tourbureautjes. De Marina is een leuke plek om een middagje rond te struinen.

Het oude Marmaris (Phiskos) was in de antieke tijd al een belangrijke havenplaats. In 1044 v. Chr. bouwden de Ioniërs hier een kasteel met een fraai uitzicht. Helaas is het oorspronkelijke kasteel in de loop van de tijd verwoest.

Een jeepsafari door de bergen die Marmaris omgeven, een bezoek aan de dorpjes, watervallen en pittoreske stranden is een must-do. In de omgeving van Marmaris bevindt zich nog een tweede vakantieplaats: Içmeler. Dit populaire vakantieoord is groen en bloemrijk, het heeft goede en duidelijk gemarkeerde wandelpaden en je vindt er schone stranden.

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze Turkse highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Turkije zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Turkije!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Turkije

De mooiste beelden van Turkije

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een heerlijke zeilvakantie? Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat in je mailbox!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving