Kayaköy, een spookstad

Kayaköy, een spookstad

De verlaten ruïnes van deze eens bruisende stad liggen tegen het Taurusgebergte. Dicht bij de wereldberoemde stranden en de jachtrijke haven van Olu Deniz. Hoewel de stenen gebouwen dakloos en verweerd zijn en de smalle straatjes met de jaren versleten zijn, is dit geen oude stad, maar een moderne ruïne die om politieke redenen in de jaren 1920 is verlaten.

Oorspronkelijk was het gebouwd rond 1700. De stad, Karmylassos in het Grieks, was de thuisbasis van maar liefst 20.000 Grieks-orthodoxe inwoners aan het begin van de twintigste eeuw. De gevolgen van de Eerste Wereldoorlog en de ineenstorting van het Ottomaanse rijk leidden tot de Grieks-Turkse oorlog (1919-1922).

Een privémuseum vertelt het verhaal van de stad. Kayaköy werd door de UNESCO geadopteerd als een wereldvriendschap en vredesdorp.

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze Turkse highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Turkije zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Turkije!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Turkije

De mooiste beelden van Turkije

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een heerlijke zeilvakantie? Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod op maat in je mailbox!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving