Athene & Poros

Genieten in een historisch gebied

Athene

Athene is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Griekenland. Hiernaast is het ook  één van de grootste steden van Europa. Athene heeft veel ruïnes, musea en historische gebouwen.

De beste periode om vanuit Athene te zeilen is van mei tot en met november. De Attische (Atheense) kust beschermt het zeilgebied van de Saronische Golf goed tegen de sterke Meltemi-wind. In deze periode ligt de gemiddelde wind tussen de 3 en 8 Beaufort. Dit zachte briesje maakt de Saronische Golf een ideaal zeilgebied.

De afstanden tussen de verschillende eilanden en havens zijn hier groter dan andere bestemmingen in Griekenland, zoals Lefkas en Corfu.

Poros

Het eiland Poros ligt 45 ferryminuten bij Athene vandaan, dichtbij de plaats Galatas op de Peloponnesos. Hierdoor is het een ideale vertrekplaats voor een zeilvakantie van een week.
De hoofdstad Poros-stad is een heerlijk stadje om rond te slenteren. Ook langs de haven is altijd iets te beleven op één van de vele terrasjes.

Enkele havens rond Athene en Poros

Methana: Dit schiereiland staat bekend om zijn thermische zwavelbaden. Het gelijknamige kuststadje is een aangenaam stadje waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Hier vind je verschillende tavernes en bars, een kleine jachthaven en een nieuwe veerhaven. Aan de zuidkant van de veerhaven is het mogelijk om af te meren. In de jachthaven is het belangrijk om goed op te passen; het is hier namelijk vrij ondiep.

Hydra: Dit bekendste eiland van deze regio is een populaire zeilvakantiebestemming. Op dit autovrije eiland worden goederen en mensen per ezel vervoerd. Het is een bezoek tijdens de zeilweek zeker waard! Hydra is in tegenstelling tot de andere eilanden kaal met steile rotsen die doorlopen tot diep in de zee.

Navplion: Deze stad is onmisbaar en het is de moeite waard om er een dag te blijven. Het pittoreske oude centrum is een mengeling van Venetiaanse, Turkse en Neoklassieke gebouwen. Het is een heerlijke ervaring om te wandelen door de smalle straatjes en over de open pleinen die begroeid zijn met bougainville, clematis en jasmijn. In Navplion zijn talloze uitstekende tavernes en bars. Je vindt hier ook de beste ijssalon in Griekenland.

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Griekse zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Griekenland!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Griekenland

De mooiste beelden van Griekenland

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving