Corfu oost route


Inhoud

Zaterdag - Aankomst op Corfu

Welkom op Corfu! Vanaf het vliegveld  reizen jullie met een bus of taxi naar Gouvia Marina. Hier schepen jullie vanaf ca. 17.00 uur in. Mochten jullie er wat eerder zijn, neem dan plaats op een van de terrasjes in Kontokali. Dit dorpje ligt vlakbij de haven. Hier kunnen jullie rustig bijkomen van de reis. Ook is er een zwembad op loopafstand van de zeiljachten voor een verfrissende duik. Een relaxte start van jullie zeilvakantie dus!

Zondag - naar Agni

Alle boodschappen aan boord? Dan kunnen we vertrekken. De afstand voor de eerste zeildag naar Agni is niet ver. Dit geeft jullie de gelegenheid om het zeiljacht goed te leren kennen en is er genoeg ruimte voor de eerste manouvres op de motor. In de rustieke baai van Agni kan je goed ankeren. De meegenomen snorkelspullen kunnen gelijk gebruikt worden. Met het bijbootje varen jullie in de avond naar het strand om heerlijk te gaan eten in een van die typisch Corfiotische taverna’s.  

Maandag - uitstekende wind naar Stefanos

Even voorbij Agni, in de doorgang tussen Corfu en Albanië, ligt de goed beschutte baai van het dorpje Stefanos. Jullie kunnen deze dag heerlijk zeilen op open zee. Geniet hierbij van de uitstekende zeilwind die ’s middags opsteekt aan de noordkant van Corfu. In de verte zie je de eilanden Erikoussa en Othoni liggen. Hebben jullie meer zin om te luieren in een van de vele baaien? Geen probleem. Het is maar een uurtje varen naar Stefanos.

Dinsdag - Naar de oostkust van Corfu

Om aan de oostkust van Corfu te komen, is even een lange zeildag nodig. De eindbestemming van deze dag is Petreti. Dit is een enigszins verstopt vissersdorpje aan de oostkust van Corfu. Hier maken jullie nog het oorspronkelijke Griekse leven mee in al z’n eenvoud. De vissers die ’s nachts hun netten uitzetten komen vroeg in de morgen terug naar de haven en drinken dan bij hun kroegje een eerste ouzo. Doen jullie mee? 

Woensdag - Het Griekse vasteland

Op deze nieuwe dag maken jullie een oversteek naar de regio Epirus op het Griekse vasteland. Ten noorden van de havenstad Igoumenitsa vormen een aantal rivieren een delta die rijk is aan flora en fauna. Midden in de natuur en met je zeiljacht zachtjes dobberend op het anker, zou je willen dat de tijd voor eeuwig stil bleef staan.

Donderdag - Kans op dolfijnen

We gaan de zeilen weer hijsen. Ook vandaag kunnen jullie je weer opmaken voor een heerlijke zeiltocht. De kans op dolfijnen rond het zeiljacht is groot. Vergeet dus niet je fototoestel binnen handbereik te houden.

Aan de voet van een berg, vlakbij de Albanese grens, ligt het dorpje Sayiadha. Een typisch Grieks dorpje waar, behalve zeilers, weinig toeristen komen. De prachtige zonsondergang die jullie vanuit deze haven kunnen aanschouwen is onvergetelijk. Liefhebbers kunnen in de vroege ochtend deelnemen aan een wandelexpeditie naar een verlaten dorp in de bergen. Onderweg geniet je van het prachtige natuurschoon en de weidse vergezichten. Stil bij terugkomst je honger op het terras van Aleko’s taverna. Hier betaal je niet veel voor de lekkerste verse vis en garnalen.

Vrijdag- Terug naar Gouvia Marina

Met heel wat ervaringen rijker varen we terug naar de thuishaven. Hier kunnen jullie aan het einde dag uitchecken of tot zaterdagochtend aan boord blijven. Na een typisch Grieks ontbijt is het dan toch echt tijd om het zeiljacht te verlaten.

Tip: het is ook erg leuk om een dagje per scooter het eiland Corfu te verkennen; rijd bijvoorbeeld naar het kasteel van Sisi.

NauSYS iFrame test

🇬🇷 Flottielje programma Griekenland 2024

• 1 weekse flottielje
• Vertrek vanuit Preveza

Vertrek data
Elke zaterdag
van 27 april tot 26 oktoberv.a. € 695,- p.p.p.w.


Meer info

• 1 weekse flottielje
• Vertrek vanuit Gouvia Marina

Vertrek data
13, 20 en 27 juli
3 en 10 augustus


v.a. € 695,- p.p.p.w.


Meer info

De vertrekdata zijn 100% gegarandeerd en data zijn definitief (vol = vol). Kosten voor de deelname aan de flottielje zijn € 350,- per week/per zeiljacht.

Boek alvast de leukste tours in Griekenland!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Griekenland

De mooiste beelden van Griekenland

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving