Lefkas route


Inhoud

Zaterdag - Lefkas stad aankomst

Welkom op Lefkas! Vanaf het vliegveld reis je met een bus of taxi naar Preveza Marina of D-Marin op Lefkas. Hier kunnen jullie vanaf circa 17.00 uur inschepen. Als jullie er wat eerder zijn, strijk dan neer op een van de terrasjes in de nabij de haven gelegen dorpjes. Kom hier even rustig bij van de reis. Liever een verfrissende duik? Duik dan in het zwembad op een van deze twee havens. Hoe dan ook, op Lefkas hebben jullie een relaxte start van de zeilvakantie.

Zondag - Klein Vathi - Meganisi  

Bagage en de boodschappen aan boord? Dan is het de hoogste tijd om te vertrekken. Op naar Vathi, een prachtige baai op het eiland Meganisi. In dit typisch Griekse plaatsje hebben vissersboten hun thuishaven. De pier met de kleurige parasols van het visrestaurant en het pittoreske kerkje aan stuurboordzijde, zijn kenmerkend bij het binnenlopen van de haven. Waar gaan we straks borrelen en eten? 

Maandag - Kastos - Kastos  

Een nieuwe dag, een nieuwe bestemming. Kastos is verreweg de meest rustieke plaats van het Ionische gebied. Snorkelen in het heldere water, al is het alleen maar voor een ankercheck. Na zonsondergang, in het schijnsel van het maanlicht, is het uitzicht op de Dragonera Eilanden indrukwekkend mooi. Geniet!

Dinsdag - Groot Vathi - Ithaka

Vandaag gaan we op zoek naar Ithaka. Volgens de legende zag Odysseus op dit eiland het eerste levenslicht. De oversteek naar het grotere eiland Ithaka is een goede gelegenheid om te profiteren van de lekkere zeilwind die hier in de middag opsteekt. In deze diepe baai kunnen jullie goed ankeren. Aan de stadskade zijn ook veel aanlegmogelijkheden. Als de winkels in hoofdstad Vathi open gaan, komt het leven goed op gang.

Woensdag - Sivota (Lefkas)

Sivota op Lefkas is een traditioneel dorp in het zuidoosten van het eiland. Het ligt ongeveer 33 kilometer van Lefkas stad. Deze knusse haven is bij alle windrichtingen goed beschut. Sivota is een gezellig dorp met leuke terrasjes en restaurants aan het water. Nadat je de haven bent binnengelopen, is er nog voldoende tijd om te zwemmen. Het strand ligt op loopafstand van jullie zeiljacht. Sivota is een leuke locatie voor jong en oud.

Donderdag - Atheni Baai - Meganisi  

Atheni Baai is een van de mooiste baaien die het idyllische eiland Meganisi rijk is. Als jullie hier al eerder waren, is het zeker geen straf dit eiland nog eens te bezoeken. Na de heerlijke zeildag van vandaag zal een borrel op het terras goed smaken. Laat je verrassen bij het restaurant van Dimitri en Spiros. Hier worden de gasten altijd op ludieke wijze ontvangen. Zodra de heren uitgewerkt en uitgeserveerd zijn, verrassen ze je met een Griekse dans. Deze unieke kans om de juiste danspassen te leren kun je natuurlijk niet latenliggen.

Vrijdag - Lefkas Marina

Dit is de laatste zeildag van deze tocht, de tijd is werkelijk omgevlogen. Met de fotocamera in de aanslag is het uitkijken naar dolfijnen. Dit mogen jullie niet missen. Mocht dit toch het geval zijn, dan is dat in ieder geval een reden om nog eens terug te keren naar dit mooie vaargebied.

NauSYS iFrame test

Je kunt nu veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling.
Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt.
Vraag ons naar de voorwaarden.

Booking.com
Auto Huren bij easyterra

Boek alvast de leukste tours in Griekenland!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Griekenland

De mooiste beelden van Griekenland

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Heb je een vraag over zeilen in Griekenland?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving