garantiefonds

Corfu zuid route


Inhoud

Zaterdag - Aankomst op Corfu

Nadat julie geland zijn op Corfu reizen jullie met de bus of taxi naar Gouvia Marina. Vanaf circa 17.00 uur kunnen jullie hier inschepen.

Mochten jullie een vroege vlucht hebben, dan is een bezoek aan Kerkyra stad zeker een goede start van de vakantie op Corfu. In deze levendige oude stad, met zijn smalle steegjes, oude Venetiaanse gebouwen, standbeelden en musea, kan je gemakkelijk een dag rondzwerven zonder je te vervelen.

Zondag - Richting Platarias

Na het inchecken en een goede uitleg van het zeiljacht vertrekken jullie richting Platarias. Een rustig en vrij modern dorp gelegen in een diepe baai aan het vaste land. Ervaar direct het Griekse leven en het heerlijke eten.

Maandag - Lieflijk Paxos

Vanuit Platarias ronden we de zuidkaap van Corfu af en zetten we koers naar het lieflijke eiland Paxos. Het gezellige dorpje Lakka ligt verscholen in een grote natuurlijke baai met helder zwemwater. Opvallend zijn hier de met keramische dakpannen bedekte huisjes. Op het dorpsplein zijn leuke tavernes en restaurants. In Lakka zijn de Byzantijnse kerk van Ipapanti en de vuurtoren een bezoekje waard.

Dinsdag - Vrij zeilen of naar Parga

Omdat deze omgeving veel diversiteit heeft, kunnen jullie deze dag zelf indelen. Ga bijvoorbeeld een dag vrij zeilen bij Paxos en vervolgens snorkelen in de prachtige baaien van Anti Paxos. Of bezoek het stadje Parga aan de overkant op het vasteland. De 9e eeuwse ruïne is hier zeker een aanrader. Wandel tot laat in de avond door de nauwe steegjes met hun ontelbare winkeltjes en kroegjes. Wanneer jullie geen zin meer hebben om terug te lopen, is er altijd nog de watertaxi van Jannis.

Woensdag - Paradijselijke baai van Mongonissi

De aan alle kanten beschutte baai van Mongonissi op Paxos, wordt door velen een paradijsje genoemd. Het kleine familierestaurant serveert hier heerlijke kreeft. Na de maaltijd is het tijd voor een Griekse dans. Het terras, gelegen aan een zandstrandje, is ideaal voor kinderen. Menig zeiler zou hier graag een paar dagen blijven.

Donderdag - Op naar eilandengroep Sivota

Op naar de eilandengroep Sivota. In de directe omgeving zijn hier vele verscholen baaien met fijne strandjes en grotten. Benamingen als ‘bounty plekje’ en ‘blue lagoon’ worden hier regelmatig gebruikt. Aan de boulevard van de jachthaven Mourtos zijn, naast taverna’s, leuke winkeltjes waar de katoenen Griekse zeemanstruien goed verkocht worden. Voor de liefhebbers van bijzondere sieraden is dit de plek bij uitstek.

Vrijdag - De terugtocht

Deze tour zit er bijna op. Na een ontbijt in de vroege ochtendzon vertrekken we naar de thuishaven in Gouvia. De afstand is ongeveer 25 mijl plus een noordwestenwind. We maken er een fantastische laatste dag van!

Aan het einde van de dag kunnen jullie uitchecken of tot zaterdagochtend nog aan boord blijven. Een gezellige avond in het dorp Gouviaen haar goede uitgaansleven maakt deze fantastische zeilvakantie helemaal af.

NauSYS iFrame test

Auto Huren bij easyterra

🇬🇷 Flottielje programma Griekenland 2024

• 1 weekse flottielje
• Vertrek vanuit Preveza

Vertrek data
(nog niet bekend)


v.a. € 695,- p.p.p.w.


Meer info

2 weekse flottielje
• Vertrek vanuit Preveza

Vertrek datum
(nog niet bekend)


v.a. € 695,- p.p.p.w.


Meer info

De vertrekdata zijn 100% gegarandeerd en data zijn definitief (vol = vol). Kosten voor de deelname aan de flottielje zijn € 350,- per week/per zeiljacht.

Boek alvast de leukste tours in Griekenland!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Griekenland

De mooiste beelden van Griekenland

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod!

*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)Welke bestemming?
Welk Soort zeilvakantie?
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving