Corfu zuid route


Inhoud

Zaterdag - Aankomst op Corfu

Nadat julie geland zijn op Corfu reizen jullie met de bus of taxi naar Gouvia Marina. Vanaf circa 17.00 uur kunnen jullie hier inschepen.

Mochten jullie een vroege vlucht hebben, dan is een bezoek aan Kerkyra stad zeker een goede start van de vakantie op Corfu. In deze levendige oude stad, met zijn smalle steegjes, oude Venetiaanse gebouwen, standbeelden en musea, kan je gemakkelijk een dag rondzwerven zonder je te vervelen.

Zondag - Richting Platarias

Na het inchecken en een goede uitleg van het zeiljacht vertrekken jullie richting Platarias. Een rustig en vrij modern dorp gelegen in een diepe baai aan het vaste land. Ervaar direct het Griekse leven en het heerlijke eten.

Maandag - Lieflijk Paxos

Vanuit Platarias ronden we de zuidkaap van Corfu af en zetten we koers naar het lieflijke eiland Paxos. Het gezellige dorpje Lakka ligt verscholen in een grote natuurlijke baai met helder zwemwater. Opvallend zijn hier de met keramische dakpannen bedekte huisjes. Op het dorpsplein zijn leuke tavernes en restaurants. In Lakka zijn de Byzantijnse kerk van Ipapanti en de vuurtoren een bezoekje waard.

Dinsdag - Vrij zeilen of naar Parga

Omdat deze omgeving veel diversiteit heeft, kunnen jullie deze dag zelf indelen. Ga bijvoorbeeld een dag vrij zeilen bij Paxos en vervolgens snorkelen in de prachtige baaien van Anti Paxos. Of bezoek het stadje Parga aan de overkant op het vasteland. De 9e eeuwse ruïne is hier zeker een aanrader. Wandel tot laat in de avond door de nauwe steegjes met hun ontelbare winkeltjes en kroegjes. Wanneer jullie geen zin meer hebben om terug te lopen, is er altijd nog de watertaxi van Jannis.

Woensdag - Paradijselijke baai van Mongonissi

De aan alle kanten beschutte baai van Mongonissi op Paxos, wordt door velen een paradijsje genoemd. Het kleine familierestaurant serveert hier heerlijke kreeft. Na de maaltijd is het tijd voor een Griekse dans. Het terras, gelegen aan een zandstrandje, is ideaal voor kinderen. Menig zeiler zou hier graag een paar dagen blijven.

Donderdag - Op naar eilandengroep Sivota

Op naar de eilandengroep Sivota. In de directe omgeving zijn hier vele verscholen baaien met fijne strandjes en grotten. Benamingen als ‘bounty plekje’ en ‘blue lagoon’ worden hier regelmatig gebruikt. Aan de boulevard van de jachthaven Mourtos zijn, naast taverna’s, leuke winkeltjes waar de katoenen Griekse zeemanstruien goed verkocht worden. Voor de liefhebbers van bijzondere sieraden is dit de plek bij uitstek.

Vrijdag - De terugtocht

Deze tour zit er bijna op. Na een ontbijt in de vroege ochtendzon vertrekken we naar de thuishaven in Gouvia. De afstand is ongeveer 25 mijl plus een noordwestenwind. We maken er een fantastische laatste dag van!

Aan het einde van de dag kunnen jullie uitchecken of tot zaterdagochtend nog aan boord blijven. Een gezellige avond in het dorp Gouviaen haar goede uitgaansleven maakt deze fantastische zeilvakantie helemaal af.

NauSYS iFrame test

Je kunt nu veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling.
Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen) en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt.
Vraag ons naar de voorwaarden.

Booking.com
Auto Huren bij easyterra

Boek alvast de leukste tours in Griekenland!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Griekenland

De mooiste beelden van Griekenland

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Heb je een vraag over zeilen in Griekenland?

Stel hem hier. We helpen je graag!
Bedankt, welkom aan boord! We houden je op de hoogte en/of nemen contact met je op.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving