Corfu


De perfecte bestemming met het gezin

Corfu is het noordelijkst gelegen Griekse eiland en behoort, samen met Zakynthos en Kefalonia, tot de Ionische Eilanden. Corfu heeft circa 113.000 inwoners, van wie ongeveer een derde in de gelijknamige hoofdstad woont.
Wanneer je Corfu ziet, valt direct op dat het eiland ontzettend groen is: de vele bomen reiken helemaal tot aan de zee. De pittoreske dorpen dicht aan de kust zijn omgeven door groene vegetatie en bossen. Het eiland is betoverend en dit maakt van Corfu-zeilvakanties altijd een succes.

De gemiddelde wind is 2 tot 5 Beaufort. Dit maakt het een perfecte bestemming om te zeilen met het gezin. In deze regio vertrekken er wekelijks flottielje reizen.

Overnachtingsmogelijkheden rond Corfu

NeoLimani en Paleo Limani: Paleo Limani (oude haven) is de haven voor de kleinere veerboten. In Neo Limani (nieuwe haven) komen en gaan de grotere nationale en internationale veerboten. Dit is een grote luxe haven met veel faciliteiten. Naast deze luxe Marina zijn de volgende kleinschalige vissershavens een uitstekende plek om aan te meren: Gouvia Marina, Agios Stefanos, Kalamas, Sayiadha en Gaios.

Corfu-Stad: De hoofdstad van het eiland is een absoluut hoogtepunt. Het is zonder twijfel Ć©Ć©n van de leukste en mooiste steden van Griekenland. De huizen in Venetiaanse stijl, de indrukwekkende pleinen, de smalle steegjes en gezellige terrasjes maken het een indrukwekkende stad. Wanneer je op Corfu bent dan is het Achilleion paleis van Keizerin Sisi een aanrader. Ook Kanoni mag je niet missen. Dit dorpje biedt een fraai uitzicht op het meest schilderachtig gelegen kerkje van Corfu.

Laten we nu niet al die prachtige stille baaitjes vergeten. Hier kun je voor anker gaan voor de lunch, om te zwemmen of te snorkelen. Het water is kristalblauw en onder water is er verrassend veel te zien. Corfu heeft 32 ā€˜Blue Flag Beachesā€™. Deze geven de kwaliteit van de stranden en het zeewater op het Griekse eiland aan.

NauSYS iFrame test

Cultuur, stranden en pittoreske dorpjes

Deze highlights mag je niet missen!

Dit zijn de Griekse zeilvakantie specialisten

en dat zijn ze niet voor niets!
No items found.
Ontdek alle specialisten

Boek alvast de leukste tours in Griekenland!

Je kunt dan direct naar binnen en hoeft niet in de wachtrij te staan.
Alle tours in Griekenland

De mooiste beelden van Griekenland

Droom lekker weg en boek daarna je zeilvakantie :-)
Meer zien? Volg ons!

Meer informatie of offerte?

Vul dan hieronder je gegevens en je wensen in en je ontvangt een scherp aanbod!
ā€
ā€ā€
*Je kunt veilig en zonder risico boeken met onze speciale COVID-19 betalingsregeling. Dit houdt in dat je maar 30% hoeft aan te betalen (binnen 10 dagen)Ā en het resterende bedrag 28 dagen voor je vertrekt. Wanneer er 28 dagen voor het begin van de reis een grensafsluiting, reiswaarschuwing van het hoogste niveau of een onredelijke quarantaine-eis van meer dan 5 dagen in zowel het vakantie- als het thuisland is, dan kun je kosteloos annuleren en ontvang je eenĀ voucher voor het betaalde bedrag(en). Geen zorgen dus! (Deze regeling is geldig op 90% van ons aanbod zeilvakanties.)ā€
Welke bestemming?*
Welk Soort zeilvakantie?*
Welke extra's wil je erbij?
Bedankt voor je aanvraag!
Je ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een scherp aanbod van ons.
Sorry, er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?

Draai je telefoon
voor de beste beleving